Dundertavla av De Gea mot Watford

Publicerad 2019-12-22

Manchester United-målvakten David de Gea tog fram sin finaste ram.

Sen målade han en rejäl tavla – som gav Watford ett 1–0-mål.

Lägg därtill ett straffmål kort därefter – vilket gav hemmalaget en 2–0-seger på Vicarage Road.

– Vi förtjänade inte poäng i dag, säger Ole Gunnar Solskjaer till Sky Sports.

Efter en relativt händelsefattig, och mållös, första halvlek så skulle Manchester United-målvakten David de Gea bjuda tabelljumbon Watford på ett ledningsmål i söndagens Premier League-drabbning. Ismaila Sarrs studsande volleyavslut i minut 51 var både löst och högst tagbart.

Men när De Gea skulle fånga in bollen så slank den igenom vantarna, gick i huvudet på spanjoren, och vidare in i mål.

2–0 på straff

– Det var ett misstag, det händer i fotboll och vi tränar varje dag för att det inte ska hända igen. David har varit väldigt bra på sistone, det där är bara sådant som händer ibland, säger tränare Ole Gunnar Solskjaer till Sky Sports efter matchen.

Målvaktstavlan skulle dessutom följas av ännu mer misär för United.

Bara några minuter efter 1–0 kom Troy Deeneys 2–0-mål från straffpunkten, efter att Aaron Wan-Bissaka orsakat en straffspark.

Manchester United kastade bland annat in en Paul Pogba (som var tillbaka i laget efter en längre frånvaro) för att hitta tillbaka in i matchen. Men det hjälpte inte.

”Förtjänade inte poäng”

Matchen slutade 2–0 till Watford, vilket innebar att ”The Hornets” bärgade sin första hemmaseger denna säsong. Inför matchen mot United hade Watford blott fyra poäng (och fyra mål) på åtta hemmamatcher i ligan.

Och United? De tappade ännu en gång poäng mot ett bottenlag.

– Du måste förtjäna varje poäng på planen och i dag förtjänade vi det inte. Vi måste inse faktum att vi har två kommande matcher där vi måste förbättra oss, säger Solskjaer.