Balotelli snodde straffen – blev hjälte

Uppdaterad 2015-02-20 | Publicerad 2015-02-19

Liverpool såg ut att nollas hemma mot Besiktas – då stal Mario Balotelli rubrikerna.

24-åringen ryckte bollen ur händerna på lagkaptenen Jordan Henderson och gjorde 1–0 på straff.

– Mario var respektlös mot Henderson, säger Steven Gerrard efteråt.

Mållöst i paus och i andra halvlek gick Liverpool för ett viktigt segermål mot Besiktas i Europa Leagues sextondelsfinal.

Precis efter paus brände Adam Lallana öppet mål efter en försvarstavla av turkarna – och det verkade fördömt.

Besiktas såg ut att få med sig ett fint 0–0-resultat hem till Turkiet. Men med fem minuter kvar drogs Jordon Ibe ner i straffområdet och Liverpool fick straff.

Jordan Henderson, kapten i skadade Steven Gerrards frånvaro, plockade upp bollen i händerna och gjorde sig redo.

Började diskutera

Men Mario Balotelli ville annat.

Han tog den ifrån sin lagkamrat och lade upp den på straffpunkten. Henderson var tydlig med vad han tyckte om det och en kortare diskussion uppstod. Men italienaren gav sig inte.

Mario Balotelli, som startade på bänken, var iskall och hade inga problem med att ge sitt lag ledningen. Sedan fick han en kram av Henderson.

Men Steven Gerrard, som var med i ITV:s studio, var tydlig med vad han tyckte om Balotellis tilltag:

– Han var respektlös mot Henderson.

Managern Brendan Rogers duckade frågan om vem som var straffskytt.

– Vi vann, det var det viktigaste. Vi har flera enastående straffskyttar, säger han.

Har hittat målformen

Målet var Mario Balotellis andra på kort tid. I Premier League mot Tottenham senast gjorde han sitt första mål på 13 framträdanden.

– Jag är säker på att Balotelli kommer gå runt och le nu, sa Jordan Henderson efter det.