”Det kändes i hjärtat”

avPatrik Brenning

AIK vann med blandade känslor: Alla är påverkade

1 av 7

Det var en match tyngd av sorg när Brommapojkarna tog emot AIK på Tele2 Arena.

Lottningen fick genomföras utan en kapten från BP och i den andra minuten stoppades spelet när spelare och publik applåderade i en hyllning till bortgångne Pontus Segerström.

Sedan vann AIK med 4-0 men såg ut att hålla igen på målfirandet av respekt.

Det var inte en allsvensk match som alla andra på Tele2 Arena på söndagen. Bakom ena målet hade ett foto på Pontus Segerström placerats ut och innan avspark byggdes ett större och större hav av rosor upp kring fotografiet. På både BP:s och AIK:s läktare syntes också banderoller till Pontus Segerströms minne.

”Nedstämt men ändå kärleksfullt”

Det var den 13 oktober som Brommapojkarnas lagkapten gick bort i cancer. Något som präglat båda lagen.

– Det har varit en nedstämd men ändå kärleksfull stämning i omklädningsrummet och klubben. Trots att han var sjuk kom det ändå som en chock. Vi visste inte riktigt hur illa ställt det var, säger BP:s Mauricio Albornoz till C More.

– Det är absolut en speciell match med tanke på Pontus och så. Han var en stor del i det året jag slog igenom. Så det kommer vara lite känslor inblandat, sa AIK:s Nabil Bahoui med förlutet i Brommapojkarna.

Som en hyllning till Segerström valde BP att låta kaptensbindeln vila och i andra spelminuten, Segerströms nummer, bröts sedan också matchen när såväl hemmapubliken som bortafansen och samtliga spelare samt ledare applåderade BP-kaptenens minne.

– Det var en väldigt speciell match att spela. Det kändes både i kropp och hjärta att det inte var en vanlig match, säger BP:s Jacob Une Larsson.

”Tack alla som deltog”

”Tack alla ni som deltog när vi hedrade Pontus”, hälsar Brommapojkarna via Twitter.

I matchen var AIK det klart bästa laget. Nabil Bahoui och Henok Goitom låg bakom det mesta när gästerna vann med övertygande 4-0. Goitom gjorde två av målen, Bahoui ett och Celso Borges turligt även han ett efter att ha träffats av en BP-rensning.

– Det är klart vi är glada att kunna vinna igen, det var ett tag sedan. Men sedan är det här på många sätt en speciell match. Det är blandade känslor, säger AIK-tränaren Andreas Alm i C More.

– Alla är påverkade på sitt sätt. Det är en del även i AIK som var lagkamrat med Pontus. Så alla är påverkade.

Segern innebär att AIK fortsätter skugga Elfsborg och IFK Göteborg i kampen om Europa-platserna bakom mästaren Malmö FF.

ARTIKELN HANDLAR OM