Lasse Vibe frälste IFK Göteborg

Publicerad 2019-08-19

HELSINGBORG/STOCKHOLM. Kryssviten är över.

Lasse Vibe gjorde sitt sjätte mål på sex matcher mot Helsingborg när han frälste sitt IFK Göteborg.

– Helsingborg är mitt favoritlag...att möta, säger matchhjälten efter 2–1.

IFK Göteborg

Kryss, kryss, kryss.

Med den formen klev IFK Göteborg in i kvällens bortamatch mot Helsingborg.

På Olympia sprack sviten.

Gör ofta mål mot HIF

I den 88:e minuten kunde Lasse Vibe döda den genom att vinkla in 2–1 och vinna matchen för Blåvitt.

– Bra passning från Robin. Sedan vet jag inte om den tar försvarens eller min fot och upp i bröstet på mig. Så det var lite flyt.

Vibe gjorde sin hundrade match för Blåvitt.

– Jag gjorde faktiskt min första match för IFK här på Olympia.

Dansken har gjort fler mål på HIF än mot något annat svenskt lag: sex på sex matcher.

– Det är mitt favoritlag... att möta, ler han.

Hoppade in i andra

Han hoppade in i andra halvlek, vid ställningen 1–1, när Göteborg jagade ett avgörande. Han fick tydliga instruktioner från tränaren Poya Asbaghi: gör mål.

Vibes mål innebar dels att Göteborg tog sin första vinst på en månad (1–0 mot Eskilstuna 21 juli), och dels att han fullbordade en vändning.

Det var nämligen Helsingborg som öppnade målskyttet i matchen, då Max Svensson dundrade in 1–0 kort innan paus. Men i andra halvlek kunde Robin Söder först kvittera, hans sjätte mål på sex matcher, innan Vibe alltså avgjorde.

”Väldigt tungt”

För Helsingborg betyder resultatet att laget har två raka förluster - och fem i rad utan vinst.

Tränaren Henrik Larsson var besviken men ändå inte missnöjd efteråt.

– Klart vi inte är nöjda men jag tycker att vi gör en bra match mot ett lag som ligger betydligt högre upp i tabellen än oss, säger han och fortsätter:

– Men så här efteråt känns det väldigt tungt.