Målskytten utvisad i Pekings första seger

Publicerad 2019-04-19

Två mål och en utvisning.

Jordan Larsson stod i händelsernas centrum när Norrköping slog Falkenberg med 4–3.

Peking tog därmed sin första seger för säsongen.

– Jag tycker att domare på den här nivån ska ha lite känsla, säger Jordan Larsson enligt TT.

Topptippade Norrköping jagade sin första trepoängaren när nykomlingen Falkenberg besökte Nya Parken.

Jordan Larsson, som skulle visa sig vara en av eftermiddagens protagonister, stod för den första jätteläge när han blev frispelad i straffområdet av av Christoffer Nyman. Avslutet gick centralt i buren och kunde enkelt räddas av Hampus Nilssons fötter.

Nyman signalerade sedan för ett tidigt byte – för andra matchen i rad – och ersattes av Kalle Holmberg. Han tackade och tog emot genom att dunka in 1–0 med ett tjusigt skott utanför straffområdet.

Fyra mål på 17 minuter

Därefter gick det undan.

Nykomlingarna kvitterade genom ett självmål av Kasper Larsen, men hann knappt avsluta sitt målfirande innan Jordan Larsson kom med en snabb replik och satte 2–1 precis före halvtid.

Men Falkenberg gjorde det inte lätt för hemmalaget.

Bara minuter in i den andra halvleken kvitterade Christoffer Carlsson.

Kort därefter knorrade Jordan Larsson in sitt andra mål för matchen och Peking var återigen i ledning.

Målskytten såg rött

Med 20 minuter kvar sköt Larsson bort bollen efter en avblåsning och fick sitt andra gula för eftermiddagen. Tvåmålsskytten lämnade därmed hemmalaget med en man mindre på planen – vilket såg ut att bli kostsamt för Norrköping.

Med ett par minuter kvar av ordinarie tid nickades bollen till Edi Sylisufaj. Han tog emot den i straffområdet och det efterföljande skottet gick via ribban in i mål.

När allting såg ut att vara avgjort nickade Kasper Larsen in 4–3 på tilläggstid – efter en missbedömning av målvakten – och cementerade Pekings första trepoängare.

”Domaren måste ha lite känsla”

Efter matchen delade Jordan Larsson med sig av sina tankar kring utvisningen.

– Jag ska spara er tid. Jag tar helt på mig utvisningen, det var onödigt gjort.

Han fortsätter:

– Jag tycker också att domare på den här nivån ska ha lite känsla. Om man nu ska visa ut mig, ge mig gult kort för en sådan sak, tycker jag att han ska göra det åt båda hållen. De maskade också stora delar av matchen men fick inga gula kort eller tillsägelser, säger Jordan Larsson till TT.

– Jag vill inte prata mer om situationen, men jag pratar gärna om matchen.