Arsenal vände med en man mindre

Publicerad 2019-09-22

I underläge och med en man mindre var Arsenal på väg mot fjärde raka utan seger.

Då stod man för en mäktig treminuters-vändning hemma mot Aston Villa.

Arsenal vann sina öppningsmatcher mot Newcastle och Burnley men har sedan dess stagnerat i tabellen. Förlust mot Liverpool och sedan kryss mot Tottenham och Watford.

Och hemma mot bottenlaget Aston Villa var man återigen riktigt illa ute.

Efter 20 minuter tappade Arsenals backlinje helt markeringen på John McGinn som kunde styra in ett inlägg till 1–0 för gästerna. Pressen ökade när Ainsley Maitland-Niles i samma situation skadade sig själv och drog på sig ett andra gult kort precis innan paus.

Vände på tre minuter

Pepe kvitterade från straffpunkten efter 59 minuter men bara minuten senare kom nästa kalldusch när Jack Grealish satte av på vänsterkanten och hittade Wesley som återigen gav Aston Villa ledningen.

Men i det pressade läget hittade dock Arsenal nya krafter. I 81:a minuten utnyttjade Callum Chambers slarv i Villas försvar och kvitterade och bara tre minuter senare kunde Pierre-Emerick Aubameyang avgöra matchen på en frispark lågt i ”målvaktens hörn”.

Arsenal är därmed uppe som som fyra i tabellen på elva poäng.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se