Sex mål när Helsingborg tappade i toppstriden

Publicerad 2018-06-19

Adam Erikssons HIF kryssade mot Varberg på Påskbergsvallen.

Flera felpass ledde till tre mål baken och ett kryss för Helsingborg borta mot bottenlaget Varberg.

De egna misstagen blev dyra när skåningarna hämtade upp både ett 2–0- och 3–1-underläge i en målrik tillställning.

Att toppen mötte botten märktes inte alls i inledning av matchen då Varbergs Joel Palmqvist sköt 1–0 efter felpass av Helsingborgspelare i den tredje minuten.

Matchen tappade intensitet men bägge lagen hade sina lägen. Strax innan paus kom 2–0 när Perparim Beqaj gjorde 2–0.

Nytt bortalag i andra

Efter paus kom Helsingborg ut med helt ny energi och kvällens mål stod födelsedagsbarnet Max Svensson för när han knorrade in reduceringen i bortre krysset. Målet var 20-åringens sjätte mål för säsongen.

Helsingborg tryckte på för en kvitteringen men en ny flepass gjorde att Varberg kunde kontra in 3–1 genom Joakim Lindner. Målen fortsatte att rulla in och strax efter bjöd Bojanic på fotbollsgodis när han skruvade in ännu en reducering på frispark.

Kvitteringen skulle också komma. Inhoppande Andreas Landgren visade prov på fin teknik när han på volley sköt 3–3 via en Varberg-spelare. Helsingborg skapade flera chanser i slutet innan domaren blåste av.

3–3 betyder att Helsingborg tappar i toppstriden och glider ner på en femteplats medan Varberg är kvar på en fjortondeplats.