Isaksson och Mrabti rasar mot Trelleborg

”Det är bara för bedrövligt”

Publicerad 2018-09-22

TRELLEBORG/STOCKHOLM. Andreas Isaksson höll nollan i återkomsten på Vångavallen och Kerim Mrabti gjorde två mål på 16 sekunder.

Efteråt sågar de båda djurgårdsstjärnorna TFF för bristande fair play.

– Det är bara för bedrövligt, säger Mrabti.

– Jag har aldrig hört eller varit med om det här, säger Isaksson.

1999 lämnade Andreas Isaksson Trelleborgs FF för Juventus.

Under lördagen var målvakten tillbaka på sin gamla hemmaarena Vångavallen, för första gången sedan 2004, då han drog utomlands, när Djurgården gästade.

Förra omgången blev det en tung förlust mot Brommapojkarna efter ett mindre bra ingripande av Isaksson. Matchen mot TFF resulterade däremot i en seger och hållen nolla.

– Det var väldigt speciellt och ganska känslosamt, säger Isaksson som hade föräldrarna på läktaren.

Inget som har förändrats?

– Nej, inte här inne, ler Isaksson, där han står i den trånga korridoren utanför omklädningsrummet.

Matchen var faktiskt den sista på naturgräs i Isakssons långa karriär som spänner över tre decennier

– Planen var sådär och det blåste, men det kändes som att komma hem. Det ska vara så här på Vångavallen.

Mrabti dubbel målskytt

Det var Kerim Mrabti som såg till att gästerna kunde gå till pausvilan med 2–0. Efter några bortslarvade möjligheter från Djurgårdens sida - och en riktigt bra målchans för hemmalagets Lasse Nielsen - fick anfallaren in dubbla fullträffar inom loppet av en minut strax före halvtid.

Ja, bollen var faktiskt bara i spel i 16 sekunder mellan målen.

Rekord för dig?

– Ja, i varje fall sedan barnsben. På sjumanna kunde det gå rätt fort ibland, säger Mrabti.

Efter en svag andra halvlek från båda lagen kunde inhopparen Dzenis Kozica fastställa slutresultatet till 3–0 under stopptidens sista sekunder. Därmed klättrar Djurgården upp till en sjätteplats i tabellen. Trelleborg är fortsatt på nedflyttningsplats.

– Jag lider med TFF. Jag hoppas verkligen att de klarar sig kvar. TFF och Djurgården är klubbarna i mitt hjärta.

Skrek åt tränaren

Men Isaksson – och Mrabti – hade inte mycket till övers för TFF:s förhållningssätt till fair play.

Med drygt 20 minuter kvar blev Djurgårdens anfallare Aliou Badji skadad i en duell (han var sedan tvungen att kliva av matchen). Djurgården spelade ut bollen till inkast men TFF valde då att inte spela tillbaka bollen till djurgårdarna utan drog i stället upp ett snabbt anfall och höll på att få ett friläge när Markus Danielsson i Djurgården vräkte omkull Felix Hörberg. Det blev gruff och slutade med att två djurgårdare och en TFF:are varnades.

TFF-spelarna har fått order av tränaren Patrick Winqvist att inte spela tillbaka bollen till motståndaren i de lägena.

– Det är bara för bedrövligt, säger Mrabti, som skrek något till Winqvist när han blev utbytt.

– Jag vill inte säga vad jag sa. Men jag tycker det är bedrövligt av deras tränare – och spelare. Jag tycker att man kan vara större där som spelare och ta ett eget ansvar och vara lite mer gentleman. Hade Özcan sagt så till oss hade vi inte lytt honom.