Uefas planeringsmiss: ”Blir väldigt ledsen”

avMartin Tolén

Foto: TT

Uefa har nominerat kandidaterna till årets spelare 2017/2018.

Men galan har planerats till mitt under damernas landslagsuppehåll – vilket innebär att endast herrarna kan delta.

”Det gör mig väldigt ledsen”, skriver danska stjärnan Pernille Harder på Twitter.

I går släppte Uefa listan på vilka tre spelare på herr- respektive damsidan som kan vinna titeln som ”årets spelare 2017/2018”.

På herrsidan nobbades Lionel Messi och i stället består de tre kandidaterna av Cristiano Ronaldo, Mohamed Salah och Luka Modric.

Och på damsidan är Pernille Harder (Wolfsburg), Ada Hegerberg (Lyon) och Amandine Henry (Portland Thorns/Lyon) de tre nominerade.

Men nu har en miss upptäckts.

”Gör mig väldigt ledsen”

I samband med att priset ska delas ut vid Champions League-lottningen 30 augusti befinner sig nämligen damspelarna på uppdrag med sina respektive landslag.

Därmed kommer till exempel inte Pernille Harder att kunna delta vid prisutdelningen då hennes Danmark möter Kroatien samma kväll och fyra dagar senare tar sig an Sverige.

”Jag är väldigt hedrad och stolt över att vara en av de tre nominerade till Uefas pris ’årets spelare’. Det är så stort för mig. Därför gör det mig också väldigt ledsen att jag inte kommer kunna delta på grund av att vi spelar VM-kval. I framtiden hoppas jag att denna gala tar hänsyn till damernas matcher lika mycket som herrarnas”, skriver Harder på Twitter.

ARTIKELN HANDLAR OM

Uefa