Phil Foden frälste Man City i derbyt

Publicerad 2024-03-03

Drömmål av Marcus Rashford och jättemiss av Erling Haaland.

Men Manchester City vände och vann derbyt med 3–1 efter dubbla mål av Phil Foden.

– Det här betyder allt för mig, säger hjälten efteråt.

75–25 i bollinnehav, 18–2 i skott och 2,70–0,19 i ”förväntade mål” efter första halvlek – ändå var det Manchester United som gick till pausvila i ledning 1–0.

Marcus Rashford spräckte nollan med en stark kandidat till årets mål då han bombade in bollen ribba in från 20 meter.

Jättemiss av Haaland

Manchester City dominerade matchen totalt och ett par minuter före paus nickade Phil Foden fram Erling Haaland till öppet mål från meterns avstånd.

Då brände norrmannen.

”Det där kan vara den värsta miss jag någonsin sett på den här nivån. Otroligt”, skriver Gary Lineker på X.

Foden hjälte

Men vändningen kom.

Phil Foden – som firade sin hundrade match från start i City-tröjan – kvitterade först till 1–1 med ett nästan lika vackert mål som Rashfords. Sedan gjorde han 2–1.

– Phil Foden är Premier Leagues bäste spelare just nu, säger Pep Guardiola.

– Jag vill vara den som kliver fram i stora matcher och det tycker jag att jag har gjort den här säsongen. Jag vet hur mycket det här betyder för fasen och det är samma sak för mig, det här betyder allt, säger Foden, som tillhört City hela karriären.

På tilläggstid tog Erling Haaland revansch från sin tidigare jättemiss och fastställde slutresultatet 3–1 efter slarv av Sofyan Amrabat.