Kane målhistorisk för England

Publicerad 2019-11-17

Målgaranti? Kolla i så fall in England som svarat för hela 37 mål i EM-kvalet efter en 4–0-kross borta mot Kosovo.

Bästa av alla?

Harry Kane som blev den förste i den engelska fotbollshistorien med mål i varje kvalmatch.

Kosovo, med flera spelare med nordisk uppväxt, höll länge gruppsegraren England stången hemma på Fadil Vokrristadion i Pristina.

Tottenhams Harry Winks gjorde 1–0 för gästerna efter 32 minuter men under den andra halvleken hade Kosovo flera bra anfall utan att få till en kvittering bakom Nick Pope i det engelska målet.

Kane slog till igen

I stället var det ännu en Harry och Tottenhamspelare som slog till, inte helt oväntat.

När Harry Kane petade in 2–0 från nära håll i 79:e minuten så var det anfallarens 12:e mål i EM-kvalet och det tog honom i topp av kvalets skytteliga.

Dessutom har Kane gjort mål i samtliga åtta EM-kvalmatcher och blev förste engelske spelaren att klara den bedriften.

– Det är helt otroligt. Det är inte en slump att Kane finns där såklart när chansen kommer, säger CMores expertkommentator Anders Andersson.

Efter matchen sa Kane:

– Som anfallare vill jag göra mål och vinna matcher. Jag älskar att göra mål, det gör alla anfallare. Förhoppningsvis kan jag fortsätta på det här sättet hela vägen och under EM till sommaren.

Manchester Uniteds Marcus Rashford vinklade kyligt och snyggt in 3–0 (83) innan Chelseas Mason Mount, framspelad av Kane som tog vara på ett misstag från tidigare Elfsborgsspelaren Ibrahim Dresevic (i övrigt bra i sin debut för Kosovo), svarade för sitt första landslagsmål till 4–0 på tilläggstid.

England en av EM-favoriterna

Storsegern gör England till EM-kvalets målgladaste lag – i en enkel grupp – med 37 mål framåt och 17–0 i de tre senaste matcherna.

Räkna med att England tillhör favoritlagen i EM-slutspelet nästa sommar, på allvar. Gareth Southgates lag kommer dessutom få spela samtliga tre gruppspelsmatcherna hemma på Wembley.