Publicerad 2020-02-23

Bruno Fernandes gjorde sitt första mål i Premier League.

Sedan hade Manchester United tagit tre tunga poäng hemma mot Watford.

Den svenska tv-publiken? De fick dock inte se Uniteds 3–0-seger.

Manchester United har på allvar blandat sig i kampen om Champions League-platserna i Premier League.

Det går att konstatera efter en 3–0-seger hemma mot Watford under söndagen.

Och det var vinternyförvärvet Bruno Fernandes som ledde vägen.

Portugisen ordnade 1–0 i slutet av den första halvleken efter att ha ordnat en straff som han själv satte. Något som innebar hans första mål i Unitedtröjan sedan flytten från Sporting Lissabon i januari.

Bruno Fernandes.

Upp på femteplats

Watfordanfallaren Troy Deeney fick en kvittering (efter en stökig hörnsituation) bortdömd för en hands efter en VAR-granskning i inledningen av andra halvlek innan United skulle utöka sin ledning, två gånger om, genom Anthony Martial och Mason Greenwood.

Och det skulle räcka till tre säkra, och viktiga, poäng för Ole Gunnars Solskjaers manskap.

Segern tog upp United på en femteplats i Premier League-tabellen, tre poäng bakom fjärdeplacerade Chelsea. Detta i en tabell där sannolikt även femteplatsen kan ge CL-spel – förutsatt att Manchester Citys Champions League-avstängning träder i kraft inför nästa säsong.

TV-tittarna missade

Den viktiga segern var dock utan svenska tv-tittare, då matchen inte sändes av Viasat, som har de svenska rättigheterna för Premier League. Detta utan att det för den skull visades någon annan Premier League-fotboll i dess ställe, då även Wolverhampton–Norwich inte visades.

”Då England inte visar någon 15.00 match så kommer vi inte heller göra det. Detta då vi får in våra sändningar ifrån BT och Sky. Vi kommer givetvis erbjuda Man United - Watford och Wolverhampton - Norwich som eftersändning ikväll”, skriver Viaplay på Twitter i ett av sina svar till frågvisa tv-tittare.

Planerar ni att se eftersändningen? Då hoppas jag inte att ni läst denna text.