Zlatan och LA Galaxy föll efter kaosmatch

Publicerad 2019-09-12

Tre sena mål, tveksam straff, rött kort som ändrades, bråk på planen och 12 (!) tilläggsminuter.

LA Galaxy och Zlatan Ibrahimovic föll i nattens kaosmatch mot Colorado.

– Det var kaos sista tio minuterna. De gjorde mål, vi gjorde mål, de gjorde mål, vi kunde ha gjort mål, säger Zlatan efter matchen.

Det var en måstematch i slutspelsjakten för Zlatan Ibrahimovic och hans LA Galaxy mot Colorado Rapids på bortaplan. Och att matchen betydde mycket var det ingen tvekan om.

Fram till matchens sista tio minuter var det ett ställningskrig men sen hände precis allt.

I den 79:e minuten tog hemmalaget ledningen när Cole Basset nickade in 1–0 efter tveksamt försvarsspel av Galaxys norske back Jörgen Skjelvik.

Föll enkelt

Galaxy kvitterade dock snabbt genom Giancarlo Gonzalez.

Med fem minuter kvar dribblade sig Colorados rookie Andre Shinyashiki in i LA Galaxys straffområde och föll, domaren valde att peka på straffpunkten. Repriserna visade att hemmaspelaren föll väldigt enkelt men domaren valde att inte kontrollera via VAR trots stora protester.

– De fällde honom, det var ett enkelt beslut, säger domaren Fotis Bazakos efter matchen.

Nicolas Mezquida gjorde inget misstag från elva meter och gav återigen Colorado ledningen.

Domaren ändrade sig

Avslutningen på matchen blev riktigt stökig. LA:s stjärna Cristian Pavon visades ut efter en ful spark och i efterspelet hamnade Zlatan Ibrahimovic i en het ordväxling med en av hemmaspelarna. Efter flera minuters diskussion ändrade sig domaren och gav bara Pavon ett gult kort.

Trots en stark forcering och hela 12 (!) minuters tilläggstid lyckades inte Galaxy kvittera och därmed fick sig deras slutpelsjakt en rejäl törn. Och Zlatan var kritisk till ligan efteråt eftersom Los Angeles saknade flera spelare som fortfarande är på landslagsuppdrag.

– Jag förstår inte hur MLS tänker, vi saknade flera spelare som har spelat med sina landslag, vi borde ha en paus när de är borta. Det är ett skämt, säger han efter matchen enligt Expressen.

Laget ligger kvar under strecket på en åttonde plats en poäng bakom Dallas och Portland med fem matcher kvar att spela. Lagets nästa match mot Kansas City spelas natten mot måndag.

Sportbladet speltips: Läs expertens bästa tips inför lördagens Stryktips