”Har aldrig sett något liknande”

Real-talangen chockad av Liverpool

avPatrik Brenning

Publicerad:
Uppdaterad:

Dani Ceballos tillhörde det Real Madrid som vann Champions League och VM för klubblag.

Nu hyllar 23-åringen ändå Liverpool som något helt annat.

– Jag har aldrig sett något liknande som det jag såg på Anfield, säger 23-åringen till The Guardian.

Dani Ceballos är den här säsongen utlånad från Real Madrid till Arsenal och har, trots att säsongen bara hunnit börja, redan fått fina vitsord i sin nya klubb. Men allt har inte gått smidigt i anpassningen till spelet i Premier League.

”Tar andan ur dig”

Den 24 augusti fick spanjoren en chock. Anledningen stavades Liverpool FC.

– Jag har aldrig sett något liknande som det jag såg på Anfield. Jag har aldrig sett ett lag som spelar bättre, som pressar som de gör och som bärs fram av sina fans på ett sådant sätt. De tar andan ur dig. Du tvingas lägga så mycket tid på att försvara och när du väl vill göra något med bollen, när du vill andas lite, så är de direkt på dig igen. De är extremt vältränade, säger Ceballos till The Guardian.

Foto: Laurence Griffiths / Getty Images Europe
Dani Ceballos stoppas av Jordan Henderson på Anfield.

”Kan jämföras med Cristiano”

Arsenal förlorade matchen borta mot Liverpool med 1–3 men mittfältaren har inte gett upp hoppet för det. 23-åringen hyllar istället Arsenal som ett lag som kan utvecklas till något stort.

– Vi har ett bra kompakt lag och de tre där fram gör verkligen hela skillnaden. Du kan jämföra Aubameyang med när Cristiano (Ronaldo) var i Madrid på det sättet att han också spelar väldigt nära målet på, han lever för att göra mål. Han är väldigt viktig för oss. Pépé är väldigt rak i sitt spel och Lacazette är enligt mig den bäste spelaren. Han förstår spelet perfekt och om han bara är hundra procent kommer han bidra med enormt mycket.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM