AFC drog tillbaka utlovad flytthjälp efter artiklar: ”Löjligt”

avOscar Rickstrand, Robert Laul

Publicerad:

AFC-spelaren som blev kallad ”socialfall” av Nemanja Miljanovic reagerar nu starkt på att tränaren baktalar honom i medierna.

Samtidigt drog klubben under onsdagen tillbaka utlovad hjälp med att tömma hans lägenhet i Eskilstuna.

– Det är så löjligt att jag vet inte vet vad jag ska säga, tycker spelaren.

Sportbladet har senaste dagarna granskat arbetsmiljön i AFC Eskilstuna. Spelare vittnar om mobbning och utfrysning från tränarteamets sida.

Bland annat anklagas huvudtränaren Nemanja ”Mance” Miljanovic för att ha sagt till en spelare under ett möte att han ”kom förra året som ett socialfall”.

När Miljanovic konfronterades med kritiken ville han inte kännas vid den formuleringen, men efter att Sportbladet spelat upp en inspelning från mötet erkände han.

”Mitt enda misstag här”

– Det är väl det enda misstaget jag har gjort här, sa Nemanja Miljanovic och utvecklade:

– Spelaren kom och bad oss om kontrakt i 5–6 månader. Han var tvungen att låna pengar från sin mamma och klubben ställde upp för honom, även om man kanske inte behövde den här spelaren då. Så vi ställer upp och ger honom ett jobb. Sedan räddar vi honom från hans jobb en gång, istället för att han skulle få gå för en incident. Och så får man den attityden tillbaka. Då blir man besviken.

Sportbladet har varit i kontakt med spelaren som reagerar starkt på uttalandet. Han upplever det som att han blir baktalad av tränaren i media.

– Först pratar han om illa min pappa som han aldrig träffat. Sedan säger han att jag har lånat pengar av min mamma. Jag har aldrig någonsin begärt pengar av min mamma som vuxen. Dessutom känner Nemanja min mamma lika lite som han känner min pappa, säger spelaren och fortsätter.

– Det låter som att han sysslar med välgörenhet i Sveriges elitfotboll. Mitt kontrakt sträckte sig mycket längre än 5–6 månader.

”Fortsatt att förneka annars”

Han menar att inspelningen gjordes just för att bevisa hur det går till ”bakom ’Mances’ stängda dörrar”, som han uttrycker det:

– I går förnekade Nemanja att han kallat mig ”socialfall”. I dag säger han att det är beklagligt. Om det inte funnits en inspelning hade han fortsatt att förneka det. Det gick så långt att jag behövde spela in ett samtal för att skydda mig själv och min trovärdighet, säger spelaren som var en av fem spelare som uttalade sig anonymt i Sportbladets granskning i tisdags.

– Detta är bara några av de av negativa omdömen som Nemanja har uttalat om mig och mina närstående, säger spelaren vilket bekräftas av inspelningen som Sportbladet har tagit del av.

Drog tillbaka flyttbilen

Spelaren – som har uppmanats att lämna AFC med påståendet att ”sponsorer och banken” vill bli av med honom – skulle under torsdagen tömt sin lägenhet i Eskilstuna. Han hade en överrenskommelse med klubben om att låna deras materialbil till flytten, men under onsdagskvällen fick han följande besked från en klubbrepresentant:

”Efter allt som skrivits i tidningarna så har AFC beslutat att inte låna ut materialarbilen till dig. Det är upp till dig att lösa hur du lämnar lägenheten”.

– Det visar ju bara hur de håller på. Det är så löjligt att jag vet inte vet vad jag ska säga. Det är tråkigt att klubben sympatiserar med tränarens metoder och arbetssätt utan att ha utrett hur det ligger till. Men jag är inte ute efter någon pajkastning. Det här är större än mig, säger spelaren.

Sportbladet har sökt Alex Ryssholm och AFC Eskilstuna under ett dygn utan att få svar.

1 av 4 | Foto: BJÖRN LINDAHL
Nemanja Miljanovic
Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM