”Det är svårt att visa upp sig”

avMalin Wahlberg

WIEN. Janne Andersson matchade reserverna mot Österrike och fick inga tydliga svar. 

Efter matchen var flera spelare kritiska. 

– Vi har inget spel. Det är svårt att visa upp sig, säger Ken Sema. 

Ola Toivonen har tackat för sig i landslaget och Emil Forsberg är skadad. Då hoppades förbundskapten Janne Andersson att några offensiva spelare skulle kliva fram och spela till sig en plats i startelvan mot Turkiet på måndag.

Så blev det inte.

– Det finns ingen självklar lösning, så kan jag säga. Ibland har man en klar hackordning, men det har vi inte. Isaac (Kiese Thelin) är kanske mest lik Ola (Toivonen), med sitt huvudspel. John (Guidetti) kom in och gjorde ett bra inhopp. Victor (Claesson) hade jag tänkt använda som forward. Vi får se, det finns ingen självklar lösning. Jag hoppas att det kommer, säger Andersson.

”Hittar inte spelet”

Österrike förde stora delar av matchen och bortsett från Marcus Rohdén tycker Janne Andersson inte att någon spelare utmärkte sig. Ken Sema, som hoppades kunna spela till sig en startelva, var besviken efter matchen mot Österrike.

– Vi har inget spel i dag. Vi slår långt mycket och hittar inte spelet, jag får inte så mycket boll heller. Det är svårt att visa upp sig. Men vi kämpar och krigar, säger han. 

Hur frustrerande är det i en match där man ska visa upp sig? 

– Lite så är det ju. Det är klart att du vill dribbla och utmana och göra det du är bra på. Jag hamnar lite långt ner i banan och försvarar mycket, men det är fotboll och ibland är det så.

”Kan vara mycket bättre”

Isaac Kiese Thelin var inte heller nöjd. 

– Vi möter väldigt bra lag, men jag tycker att vi ska komma upp i bättre standard. Det är samma med mig, hela laget kan steppa upp en nivå, säger han. 

Robin Quaison, som är ny i truppen sedan VM, hade några fina aktioner men hade hoppats på mer.

– Jag kan vara bättre, jag kan vara mycket bättre på allt. Allt, allt. Jag tycker att hela laget spelade upp oss i andra halvlek. Vi höll i bollen bättre och vi kom mer in i anfallspositioner och det hjälpte mig att få lite mer bollkontakter i andra halvlek. Men som sagt, jag tycker att jag kan vara mycket bättre än så här, säger han.

Laddar Matchöversikt