Bergs Al Ain klart för klubblags-VM

Landslagsanfallaren sköt laget till förlängning

Publicerad 2018-12-12

Sju minuter behövde Marcus Berg för att tvinga fram en förlängning och straffläggning.

Väl där vann Al Ain mot Team Wellington - även om Berg missade en straff.

Nu väntar klubblags-VM.

Marcus Bergs Al Ain, Förenade Arabemiraten, gjorde upp med Team Wellington, Nya Zeeland om den sista platsen i VM för klubblag.

Al Ain fick en mardrömsstart när Team Wellington gick fram till 2–0 efter en kvart. I den 44:e minuten såg det nästintill kört ut när bortalaget utökade till 3–0. Al Ain lyckades dock reducera strax före halvtid.

Marcus Berg startade på bänken, men fick se en bra inledning av den andra halvleken. Tongo Doumbia gjorde 3–2 för Al Ain. Berg hoppade in i den 78:e minuten och landslagsanfallaren behövde sju minuter för att hitta nätet. I den 85:e minuten tryckte han in 3–3 och tvingade fram en förlängning.

Missade straff

Det blev mållös i förlängningen, så straffar fick avgöra. Båda lagen gjorde mål på sina första straffar – sedan missade Berg. Team Wellington missade dock straffen efteråt. Det blev en straffrysare där Justin Gulley blev syndabock för Team Wellington.

För Al Ain väntar klubblags-VM. Man möter ES Tunis från Tunisien i kvartsfinal. Den andra kvartsfinalen spelas mellan japanska Kashima Antlers och mexikanska Guadalajara. Vinnarna i de matcherna ställs mot antingen Real Madrid eller River Plate från Argentina.