Mrabti om framtiden: ”Helt ärligt – inte hört någonting”

avFrida Fagerlund, Pelle Strandman

UPPSALA/STOCKHOLM. Kerim Mrabti kan ha gjort sin sista match för Djurgården.

Efter vinsten mot Sirius öppnade anfallaren för en flytt.

– Det är under sommaren som storklubbarna värvar, säger han.

Men någon förhandling pågår inte enligt klubbens sportchef.

– Det är faktiskt ingen spelare vi har där vi förhandlar med en annan klubb om någon övergång, säger Bosse Andersson till Sportbladet.

Att Kerim Mrabti är en viktig spelare för Djurgården är knappast en överdrift. Flyttrykten florerar ständigt kring anfallaren som har sex månader kvar på kontraktet.

Själv påstår han sig inte ha hört något konkret – trots den senaste tidens flyttrykten som bland annat placerat honom i Anderlecht och Newcastle.

– Helt ärligt: Jag har inte hört någonting om någon klubb. Jag har inte hört något från någon eller Bosse (Andersson, sportchef). Det är ingenting jag kan kommentera eller säga så mycket om heller, säger han.

Men tillägger:

– Det är klart att jag har förklarat för honom att jag har en chans att gå utomlands nu. Det här är ändå mitt fjärde år här och jag känner att jag har gjort väldigt mycket för klubben.

”Lättare att gå under sommaren”

Enligt Kerim Mrabti har han en väldigt bra dialog med Bosse Andersson och om någonting konkret dyker upp så avhandlas det då.

– Men just nu har det inte skett någonting. Vi vet var vi har varandra och jag vill testa mina vingar men jag vill också att det ska vara rätt. Jag har mina kort väldigt öppna, jag vill framför allt att en klubb ska gilla mig och att jag passar in i deras spelstil så att det inte blir att jag vänder tillbaka efter ett halvår.

Känner du att du kan tänka dig att avvakta till efter hösten eller är det nu i sommar det ska ske?

– Jag tänker inte så utan jag vill bara att det ska kännas rätt. Absolut är det lättare att komma ut under en sommar där jag kan komma in i deras försäsong. Det är då storklubbarna värvar också så för mig blir det lättare att gå under sommaren.

”Mitt värde ökar så länge jag är i Dif”

Är det viktigt för dig att Djurgården får en rejäl slant för dig den dagen du drar?

– Ja, absolut vill jag ju helst att det ska bli så. Bosse har sagt att han vill att jag ska bli såld utomlands och det var vi ganska öppna med redan 2015 när Malmö var där och högg lite.

– Så länge jag är kvar här tror jag absolut att mitt värde ökar.

Enligt Bosse Andersson pågår det inga diskussioner med andra klubbar angående Kerim Mrabti – eller någon annan spelare i Djurgården.

– Nej, det är faktiskt ingen spelare vi har där vi förhandlar med en annan klubb om någon övergång, säger han till Sportbladet.

– Efter det vi har gjort under de här åren så har vi inget behov av att sälja fotbollsspelare av ekonomiska skäl.