Brasilien vann enkelt – trea i VM-kvalet

Publicerad 2015-11-18

Slog Peru med 3–0

Brasilien tog en enkel seger i VM-kvalet i natt.

3–0 (1–0) hemma mot Peru gör att den femfaldige världsmästaren nu är tabelltrea i det sydamerikanska kvalet.

Peru skapade matchens två första chanser i inledningen, men sedan tog Brasilien över mer och mer utan att skapa alltför vassa chanser.

I den 22:a minuten slog Bayern München-spelaren Douglas Costa till och satte 1–0 efter ett inlägg av Chelsea-liraren Willian.

I andra halvlek utökade Renato Augusto till 2–0 och Filipe Luis avslutade målskyttet med att chippa in 3–0 i den 77:e minuten.

– Det var viktigt med en seger efter den oavgjorda matchen i Argentina. Vi spelade bra. Laget blir bättre och bättre för varje match, säger Felipe Luis som gjorde 3–0-målet.

Ecuador med full pott

Det innebär att Brasilien nu har sju poäng efter fyra spelade omgångar och är trea i kvalet där de fyra första går direkt till VM-slutspelet i Ryssland 2018.

Leder gör överraskande Ecuador med full pott – tolv poäng efter fyra matcher. I natt besegrades Venezuela borta med 3–1.

Uruguay slog färska sydamerikanska mästaren Chile med 3–0 på hemmaplan och klättrade upp på andra plats i tabellen.