”Spurs” nära avancemang efter sena segermålet

Då frälste Moussa Dembele – med ett drömmål.

Harry Kane hade en tung start på säsongen och var mållös i sex raka ligamatcher innan han till slut spräckte nollan i 4-1-krossen mot Manchester City.

Nu tycks det ha lossnat på allvar.

Målskytt igen

Stjärnanfallaren satte 1-0-målet mot Anderlecht i Europa League vilket innebär att han nu gjort fem mål på sina tre senaste matcher.

Det var i den 29:e minuten som Kane utnyttjade Christian Eriksens instick och placerade in ledningsmålet bakom en chanslös Silvio Porto.

Ändå såg det inte ut att räcka.

Anderlechts Imoh Ezekiel kvitterade nämligen till 1-1 i den 72:a minuten och Tottenham såg ut att gå mot ett nytt poängtapp mot den belgiska klubben.

Kanon i krysset

Då, i matchens sista skälvande minuter, klev inbytte Mousse Dembele fram och frälste – med ett drömmål. Belgaren sänkte sina landsmän med en rökare rakt upp i krysset.

– Det var en riktigt skön träff. Ett snyggt mål som är väldigt viktigt för oss. Det här var något av en måstematch, säger Dembele till Eurosport.

Matchen slutade också 2-1 vilket gör att ”Spurs” tar över ledningen i gruppen med två matcher kvar att spela.