Hedvig Lindahl blev stor hjälte med flera viktiga räddningar i slutet.

2–1-segern innebär att Chelsea knappar in på lokalrivalen i tabellen.

De senaste åren har Chelsea blivit ett riktigt svensklag.

I derbyt borta mot Arsenal fanns samtliga tre svenskor, Magdalena Eriksson, Hedvig Lindahl och Jonna Andersson, med från start. Det visade sig bli en lyckad dag för ”The Blues”.

Anfallaren Erin Cuthbert inledde målskyttet i den första halvleken och utökade till 2–0 på egen hand med dryga halvtimmen kvar.

Släppte in Arsenal

Då såg det klart ut men ett reduceringsmål från Vivianne Miedema i den 80:e minuten gav Arsenal ny energi. Två gånger om testades Lindahl rejält i målet, men lyckades stå emot.

På stopptid stod även Magdalena Eriksson för en viktig brytning när Kim Little kom oroväckande nära mål.

Det blev till slut tre tunga poäng som rör om toppstriden. Chelsea ligger nu på en tredjeplats i tabellen, två poäng bakom ledande Arsenal som har en match mindre spelad.