Norrköping vände och vann mot division 1-laget

Uppdaterad 2018-03-22 | Publicerad 2018-02-24

Fjoluson räddade Peking (arkivbild).

Norrköping låg under med 2–0 i paus mot division 1-laget Tvååkers IF.

Men i andra halvlek stod laget för en stark vändning efter mål av Jakobsen, Thern och Fjoluson.

Nästa helg väntar gruppfinal mot Örebro.

Norrköping har värvat profiler som Simon Thern och Jordan Larsson och tippas av många bli ett topplag i årets allsvenska. Då krävs det att laget spelar bättre än det hittills har gjort i Svenska cupen.

Förra helgen fick Norrköping bara med sig en poäng från hemmamatchen mot Helsingborg efter att lagkaptenen Andreas Johansson kvitterat på övertid. I dagens bortamatch mot Tvååkers IF, nykomling i division 1 södra, behövde laget en seger.

Fin kontring

Det var dock Tvååker som inledde bäst på Övrevi IP och som efter en fin kontring gjorde 1–0 genom nyförvärvet Alexander Johansson. Strax före pausvilan utökade hemmalaget ledningen efter att Oliver Nedanovski slagit till efter en hörna.

I andra halvlek hade Alexander Johansson ett fint läge att göra 3–0, men Norrköpings nye målvakt Isak Pettersson räddade.

I anfallet efter reducerade Norrköping genom dansken Alexander Jakobsen. Och tio minuter senare kvitterade Simon Thern med ett fint skott efter en hörna.

Örebro fick oavgjort mot HIF

Strax före full tid fick Kalle Holmberg två fina lägen att ge Norrköping ledningen, men förra årets skyttekung fick inte till avsluten.

Avgörandet kom dock till slut. I den 89:e minuten fullbordade islänningen Jon Gudni Fjoluson Norrköpings vändning när han satte 2–3-målet.

I den andra matchen i grupp F spelade Örebro 1–1 borta mot Helsingborg. Norrköping och Örebro står nu på fyra poäng var och möts nästa helg i en ren gruppfinal i Norrköping.