Swedbergs succé: Gjorde mål direkt

Uppdaterad 2024-02-26 | Publicerad 2024-02-25

I den 57:e minuten byttes Williot Swedberg in.

I 58:e nätade han för Celta Vigo i den viktiga bottenmatchen mot Cádiz.

Williot Swedberg, 20, får allt mer speltid från Celta Vigos tränare Rafael Benítez och under söndagen fick han hoppa in tidigt i andra halvlek.

Det blev omedelbar succé för svensken, som lämnades ensam i straffområdet vid ett inlägg. Han kunde ta emot bollen och dunka in den, vilket betydde att Celta Vigo tog ledningen med 2–0.

Utbytt efter målet

Swedberg fick inte vara på planen till full tid. Han blev utbytt i den 84:e minuten när Celta Vigo skulle försvara sin ledning.

Anledningen var en smäll.

– Han ville vara försiktig med sin fotled. Den är helt okej, men vi får se i morgon, säger Rafael Benítez på presskonferensen efter matchen.

Tappade segern

Matchen blev en besvikelse för svensklaget, där även Carl Starfelt fanns på planen. Cádiz kvitterade i tionde tilläggsminuten.

– Vi hade 2–0 och borde ha utnyttjat det. Det känns som att vi missade tre poäng, säger Rafael Benítez.

Trots den knappa speltiden har Williot Swedberg nu gjort tre mål i La Liga den här säsongen. Han har fått ungefär två timmars speltid totalt, fördelat över tio inhopp.