Rydström återvänder till Kalmar i premiären

avJonathan Nilsson

Publicerad:

Henrik Rydström fick lämna Kalmar och presenterades i går som ny huvudtränare för Sirius.

Men Rydström kommer stå vid sidlinjen på Guldfågeln Arena även i den allsvenska premiären 2019.

”Jag hoppas och vill att det ska vara speciellt. På ett bra sätt.” skriver Rydström i ett mejl till Sportbladet efter att det står klart att Sirius möter Kalmar i premiären.

Henrik Rydström, som har tillhört Kalmar FF under hela sin aktiva karriär, tog över tränarsysslan i klubben i somras när Nanne Bergstrand blev sjukskriven.

Men det blev bara några månader vid rodret för 42-åringen. Klubbikonen fick inte förlängt kontrakt efter säsongen, något som rörde upp starka reaktioner i Kalmar.

– Att göra sig av med en sådan som Henrik Rydström är otroligt korkat. Han ÄR ju Kalmar FF. Han har ett otroligt driv, kan klubben utan och innan och en mycket duktig tränare. Han vill göra avtryck och att göra sig av med en sådan otrolig resurs är så märkligt, kortsiktigt och dumt beslut, sa Tobias Carlsson, mångårig lagkamrat (och nära vän) med Henrik Rydström och en bärande pelare i den upplaga av Kalmar FF som tog SM-guld 2008.

Foto: Staffan Claesson / TT / TT NYHETSBYRÅN
Henrik Rydström sälls mot Kalmar FF i den allsvenska premiären.

”Lika bra att riva av den matchen direkt”

Men Rydström behövde inte gå sysslolös särskilt länge. I går presenterades han som ny huvudtränare för Sirius tillsammans med Mirza Jelecak.

I dag släpptes spelschemat för allsvenskan 2019.

Vilka Sirius och Henrik Rydström får möta i den första omgången?

Kalmar, på bortaplan.

”Hehe, det kanske är lika bra att riva av den matchen direkt. För det är klart att det emotionellt kommer vara speciellt att för första gången sedan jag var 11 år möta Kalmar FF. 1987 mötte jag och min moderklubb (Listerby IK) Kalmar FF i Emmaboda Jul Cup Cup. Vi vann med 2-1.” skriver Henrik Rydström i ett mejl till Sportbladet.

Det är dessutom på bortaplan, i Kalmar. Känns det extra speciellt?

”Ja, självklart. Jag tänker inte ens låtsas som något annat. Jag hoppas och vill att det ska vara speciellt. På ett bra sätt.”

”Vill bara Kalmar FF allt gott”

Ger det lite extra tändvätska personligen inför premiären?

”Absolut inte, jag har aldrig - varken som spelare eller tränare - behövt yttre faktorer för att vara motiverad. Det behöver jag inte nu heller. Och jag vill bara Kalmar FF allt gott. Jag har sagt det tidigare, men det är supportrarna och spelarna som är Kalmar FF, inte styrelseledamöter. Och jag har alltid gillat Kalmar FF:s supportrar. Och spelarna. Men jag vill göra ett så bra jobb som möjligt för Sirius och kommer slita som ett djur för att vi i Sirius ska kunna visa oss från vår bästa sida i en sådan match.

Det är det som i så fall ger mig extra tändvätska, om jag mot förmodan skulle behöva det - att Sirius ledning och spelare känner att jag och Mirza har givit dem de bästa förutsättningarna att prestera bra.”

”Som en klok man en gång sa”

Sirius möter sedan nykomlingarna AFC Eskilstuna innan de regerande mästarna AIK och Malmö väntar i den tredje respektive fjärde omgången.

”Tufft, men inspirerande. Fast som en klok man en gång sa, vi kan inte fokusera för mycket på bröllopet och glömma själva äktenskapet. Säsongen är lång.” avslutar Rydström.

Se det allsvenska spelschemat här.

Foto: Staffan Claesson / TT / TT NYHETSBYRÅN
Henrik Rydström presenteras för IK Sirius.
Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM