Barca-ikonen Xavi hyllades stort i sin sista match på Camp Nou med ett mäktigt tifo.

Men 35-åringen fick inte avsluta med en seger.

Deportivo svarade för en mindre bragd när man hämtade in ett 0-2-underläge – ett resultat som gör att klubben stannar kvar i La Liga

Xavi har spelat för Barcelona i hela sin karriär.

Han har vunnit åtta ligatitlar, lyft Champions League-bucklan tre gånger och spelat över 500 matcher för klubben.

Till sommaren flyttar Xavi till Qatar och när han i kväll gjorde sin sista match ligamatch hyllades han med ett mäktigt tifo.

Messi gjorde mål direkt

Barcelona hade redan säkrat ligatiteln inför matchen men motståndarna Deportivo hade desto mer att spela för.

Laget var i högsta grad indraget i en superjämn bottenstrid och en förlust skulle med stor sannolikhet innebära att laget åkte ur La Liga.

Men det var Barcelona som inledde klart starkast och redan efter fem minuter kunde Lionel Messi nicka in 1-0. Hemmalaget dominerade också första halvlek fullständigt men lyckades inte göra mer än ett mål.

Presidenten grät på läktaren

I den andra halvleken fortsatte Barcelona att trumma på och när Messi i minut 59 rullade in sitt andra mål såg Deportivo ut att få spela i Segunda kommande säsong. Bottenkonkurrenten Eibar ledde nämligen med 3-0 mot redan avsågade Cordoba och hade då petat ner Deportivo under strecket.

Men då hände det otroliga.

I minut 66 reducerade först Lucas Perez och tio minuter senare fullbordades vändningen genom Diogo Salomao.

Med det resultatet var Deportivo tillbaka över strecket och då kunde inte presidenten Tino Fernandez hålla tillbaka känslorna utan brast ut i tårar på läktaren.

En tårögd Xavi

I den 85:e minuten var det på nytt starka känslor då en tårögd Xavi byttes ut och hyllades med stående ovationer från samtliga på Camp Nou.

Matchen slutade 2-2 och det var två nöjda lag som tackade varandra för matchen.

Xavi – han fick avsluta med att lyfta sin åttonde La Liga-buckla.