Rosenberg fjärde Champions League-mål i Malmö ger 14 miljoner till klubben

Malmö FF vann mot Sjachtar Donetsk i en kokande hemmaarena.

Hemmamatchen mot Sjachtar Donetsk lyftes på förhand som den match där Malmö FF skulle ha sin största chans till vinst i Champions League-gruppspelet.

Det är också det ukrainska laget som MFF går duell mot i kamp om den viktiga tredjeplatsen i gruppen.

Konate imponerade

Och vilken drömstart Malmö fick hemma på Swedbank stadion.

Det var, inte helt oväntat, lagkaptenen Markus Rosenberg som visade vägen när han med ett distinkt skott skickade in 1-0, Malmös första Champions League-mål för i år. Han har därmed gjort fyra av Malmös fem Champions League-mål de senaste två säsongerna.

Men förarbetet av Pa Konate imponerade ännu mer.

21-åringen, som varit bara fått chansen från start i fem allsvenska matcher den här säsongen, fick chansen efter Yoshimar Yotuns utvisning mot Real Madrid – och visade upp sig från sin bästa sida.

Konate dribblade först bort en Sjachtar-back innan han tog sig mellan två spelare, varav han tunnlade en, när han skickade bollen snett bakåt till en helt fri Rosenberg.

Brände straff

Den andra halvleken blev minst sagt chansfylld för hemmalaget, där bland annat Nikola Djurdjic brände en straff.

– Vi kan göra betydligt fler mål i dag, säger Rosenberg.

– Så bra som de (Malmö) spelade i andra halvlek har jag aldrig sett de spela Champions League. De fick inte utdelning på något, men trummade på ändå. Jag håller det här som det bästa Malmö spelat i Champions Leage, säger Sportbladets Erik Niva i TV3.

Trots en match med nästan 70-30 i bollinnehav till det ukrainska laget kändes segern aldrig riktigt hotad. Malmö fick jubla åt sin första Champions League-seger i år och kan också kosta på sig ett ekonomiskt jubel. En seger i CL-gruppspelet ger 1,5 miljoner euro, drygt 14 miljoner kronor.