Italienska domen: ”Olsen är en jätte”

Hyllas inför flytten: ”Har blivit förälskade i honom”

avMartin Tolén

FOTBOLL

Robin Olsen är bara detaljer från en flytt till Roma.
Och den svenske landslagsmålvakten hyllas redan i sitt nya hemland (?).
”Italiensk fotboll verkar ha blivit förälskade i honom”, skriver italienska Eurosport.

Robin Olsen, 28, gjorde succé i VM.

Målvakten höll nollan i tre av fem matcher och är nu bara detaljer från en flytt till Serie A-klubben Roma.

Sportbladet kunde redan i går avslöja att FC Köpenhamn och Roma är överens om en övergångssumma på drygt 120 miljoner kronor och 28-åringen flyger till Rom under måndagen för att genomgå en läkarundersökning.

”En svensk gigant”

Och i fotbolls-Italien har man redan börjat bedöma den italienska storklubbens nye målvakt.

Romainfo, som ingår i Gazzetta dello Sport, beskriver Olsen som ”en svensk jätte”.

”Ingen målvakt som får supportrarna att börja drömma, men vi ska poängtera 95 hållna nollor (nästan en varannan match) med flera parader, några helt enastående. Något exempel? Fråga det italienska landslaget och Gian Piero Ventura”, skriver tidningen och fortsätter:

”Med sina 198 centimeter är det en svensk jätte Roma värvar. Trots sin längd är han snabb ner på marken och reaktionssnabb. Även väldigt bra i en mot en-lägen och i luftrummet. Den enda punkten med utvecklingskrav är spelet med fötterna. Olsen har det inte naturligt och kommer att behöva arbeta mycket med detta under målvaktstränaren Marco Savorani”.

Foto: Pontus Orre

”Har blivit förälskade i honom”

Italienska Eurosport menar att Roma fick upp ögonen för Olsen redan i höstas när det svenska landslaget – och Robin Olsen i synnerhet – nollade Italien två gånger om och kvalificerade sig för VM.

”Till följderna av insatserna i Stockholm och San Siro har han anlänt till Romas målbur. Italiensk fotboll verkar ha blivit förälskade i honom. Han var en av de stora hjältarna – om inte för oss, så åtminstone ur skandinavernas ögon – när Sverige tog sig till VM. Var sedan en av anledningarna till att Sverige slutade bland de åtta bästa landslagen i världen. Imponerar med sin förmåga att täcka stora delar av målet”, skriver sajten i sitt omdöme.

Förutom den obligatoriska läkarundersökningen återstår även underskrifter på målvaktens personliga avtal innan affären blir officiell.

Ladda ner Sportbladets egna app du också 00:20

GRATIS! Ladda ner Sportbladets app i iPhone & Android.

ARTIKELN HANDLAR OM