Svenssons Seattle krossade Galaxy

avEmilia Cederholm, TT

Foto: Ted S. Warren / TT / NTB Scanpix

Los Angeles Galaxy utan både Zlatan Ibrahimovic och Romain Alessandrini.

Då fullkomligt krossade Gustav Svensson och hans Seattle Sounders laget i MLS-mötet.

– Det var en pinsam match för oss, vi ber om ursäkt till fansen, säger Galaxy-coachen Sigi Schmid.


SPORTBLADET TV SÄNDER REALS PREMIÄR

Söndag 22.15. Se Real Madrid-Getafe GRATIS på sportbladet.se! Studio med Sportbladets experter från 21.15, i halvtid och efteråt. 

Alla matcher i Serie A och La Liga sänds på strivesport.com (79 kr/månaden)


Seattles målregn på hemmaplan började redan efter tre minuter i lördagens match, med en nick av Chad Marshall.

Kvarten senare stod Svensson rätt vid en misslyckad rensning av Galaxy, och spelade på volley fram till Harry Shipps 2–0.

Andra halvlek började med självmål av Galaxys Servando Carrasco. Och sedan blev det både 4 och 5–0, av Cristian Roldan respektive Raúl Ruidíaz.

Foto: MARK RALSTON / AFP

Svensson byttes ut efter väl förrättat värv och 85 spelminuter.

5–0 är Sounders största segermarginal hittills i MLS. Och nu har laget vunnit sex matcher i rad. Galaxy däremot har inte vunnit på fyra matcher.

– Som vi spelar nu förtjänar vi inte att gå till slutspel, så är situationen, sade Zlatan Ibrahimovic enligt Daily Breeze i veckan.

Svensken var inte med i Seattle med hänvisning till att han inte vill spela på konstgräs. Galaxy saknade också skadade Jonathan dos Santos, Giovani dos Santos och Romain Alessandrini.

– Det är inte mycket att säga, det är en pinsam match för oss. Vi ger bort tre mål. Vi måste lägga det bakom oss, det är pinsamt och jag ber om ursäkt till fansen, sa LA Galaxys tränare Sigi Schmid efter matchen.