”Har ett svenskt medborgarskap... i alla fall fortfarande”

Lagerbäcks luriga hälsning till Sverige inför EM-kvalet

avDaniel Sörensen, Fredrik Jönsson

Publicerad:
Uppdaterad:

DUBLIN/STOCKHOLM. Först berättade han att han helst av allt hade velat slippa möta Janne Andersson och hans landslag i det kommande EM-kvalet.

Men samtidigt kunde Norges förbundskapten Lars Lagerbäck inte låta bli att skicka en liten gliring till Sverige inför EM-kvalmatcherna.

– Det blir ju mer ståhej när jag har ett svenskt medborgarskap... i alla fall fortfarande, säger han.

Det blir ett skandinaviskt derby mot Lars Lagerbäcks Norge.

Det stod klart efter att båda lagen lottats in i grupp F (ihop med Spanien, Rumänien, Färöarna och Malta) i EM-kvalet som spelas under 2019.

– Norge med Lasse, det blir väldigt intressant. Han jobbade med oss under det första halvåret (som rådgivare) i landslaget och vi känner varandra väldigt väl och kan varandra bra, säger Janne Andersson till Sportbladet.

Ville inte möta Sverige

När mikrofonen riktades mot Lagerbäck var han tydlig med att han tycker att det är en ganska tuff lottning.

– Vi har goda chanser även om det blir svårt. Sverige är andrafavoriter får jag säga, efter Spanien, säger Lagerbäck och berättar att han egentligen inte ville möta sitt hemland.

– Hade jag fått välja hade jag definitivt avstått från att möta Sverige. Jag vill slippa nordiska länder för vi har mycket bra samarbete och jag tycker inte att vi ska konkurrera med varandra. Jag hade hellre haft nått annat lag.

I en intervju med C More, direkt efter lottningen, passade även Lagerbäck på att skicka en liten lurig hälsning till sitt hemland.

– Det blir ju mer ståhej när jag har ett svenskt medborgarskap... i alla fall fortfarande, säger han och antyder att han trots sin bakgrund blir mer och mer norsk.

”Blev ingen mardrömslottning”

Trots att både Andersson och Lagerbäck menade att det var en tuff lottning för de båda nationerna drog de norska tidningarna en lättnadens suck efter att ha sett lottningen.

VG skriver att man undvek att hamna i samma grupp som den stora mardrömsnationen Tyskland.

Det blev ingen mardrömslottning för Norge. Landlaget undvek Tyskland”, skriver de.

Samtidigt uttrycker Lagerbäcks högra hand, den assisterande tränaren Per Joar Hansen att Norge inte ”fruktade någon nation från pott två eller under”, utöver just Tyskland.

– Sverige kan vi absolut rå på. Det blir två spännande matcher där de är storebror och vi är lillebror. De har allt att förlora och vi allt att vinna. Jag tror inte att de ville möta oss, säger han enligt Aftenposten.

Foto: Sportkanalen
Publicerad: