Larsson: Jag skulle rekommendera det

Legendaren om det han, Zlatan och Isak har gemensamt

avPatrik Brenning

Henrik Larsson, Zlatan Ibrahimovic och nu Alexander Isak.

Alla har de tagit steget via den nederländska fotbollsligan.

– Jag skulle rekommendera det till alla, säger Larsson till tv-kanalen VTBL.

Zlatan Ibrahimovic är Sveriges bäste fotbollsspelare genom tiderna. Det säger Henrik Larsson till tv-kanalen VTBL.

– Om jag provade att göra det han kan göra på en fotbollsplan så hade jag brutit varenda ben i min kropp, säger Larsson till den nederländska tv-kanalen.

”Är ett bra mellansteg”

Duon spelade ihop i Sveriges landslag och har även just den nederländska kopplingen som gemensam nämnare.

Henrik Larsson spelade för Feyenoord innan han gick vidare till klubbar som Celtic, Barcelona och Manchester United och Zlatan Ibrahimovic tog steget via Ajax innan han klev in på den största fotbollsscenen i klubbar som Juventus, Inter och Barcelona.

Samtidigt som 19-årige Alexander Isak nu för det stolta svenska anfallsarvet vidare i Eredivisie hyllar Larsson ligan som det perfekta utvecklingssteget.

– Jag tycker att den nederländska ligan är ett bra mellansteg om du är för bra för din egen liga. Jag skulle rekommendera det till alla. Det är en bra liga med bra spelare och en rik fotbollskultur, säger Larsson till tv-kanalen VTBL.

1 av 2 | Foto: JERKER IVARSSON
Henrik Larsson

”Är väldigt tacksam”

Henrik Larsson understryker också betydelsen av tiden i Feyenoord för hans egen karriär.

– Det var en härlig tid. En tuff tid men rolig. Om du ser till min karriär så lärde jag mig mycket i Nederländerna och jag är väldigt tacksam över det jag lärde mig här som jag sedan kunde ta med mig till andra klubbar.

Uttalanden som lovar gott för talangen Alexander Isak som just nu imponerar så mycket i nederländska Willem II att han även är på god väg att etablera sig i det svenska a-landslaget.

ARTIKELN HANDLAR OM