Tyskland mästare i U21-EM

Publicerad 2021-06-07

Lukas Nmecha rundade Diogo Costa och placerade enkelt in 1–0.

Målet i den 49:e minuten blev matchens enda – Tyskland är Europamästare efter att ha besegrat Portugal i U21-finalen.

Därmed revanscherade man sig för finalförlusten 2019.

Tempot var vansinnigt högt, känslorna utanpå matchtröjorna och dramatiken stor.

I en finalmatch som innehöll allt var det till slut Tyskland som drog det längsta stråt – Lukas Nmechas mål fyra minuter in i den andra halvleken blev matchens enda trots att lagen sköt 14 respektive 10 skott var på mål.

Niklas Dorsch var Tysklands bästa spelare och visade upp stor målmedvetenhet och fokus under hela tiden han var på planen. Titeln är Tysklands första sedan 2017 och en revansch för den mycket tuffa finalförlusten 2019 mot Spanien.

– Det är en rättvis seger för Tyskland. De imponerade inte på mig i början, men har vuxit in i turneringen och är välförtjänta vinnare, säger SVT:s expert kommentator Markus Johannesson.

Tyskland var obesegrat genom hela turneringen och tog sig till final genom att slå Nederländerna med 2–1.