Drömstart på EL-kvalet för Norrköping

Simon Thern målskytt i 2–0-segern

Publicerad 2019-07-11

IFK Norrköping fick en drömstart på Europa League-kvalet.

2–0 borta mot irländska St. Patricks innebär att laget har ett utmärkt utgångsläge inför returen nästa vecka.

Efter en mållös första halvlek där båda lagen hade bud på ett ledningsmål fick ”Peking” välförtjänt utdelning i andra halvlek borta mot St. Patricks.

Alexander Fransson bröt ett uppspel på offensiv planhalva och hittade sedan Simon Thern som kunde ta emot, sikta, och hitta nätet med ett lågt skott.

Bra utgångsläge inför returen

Med tjugo minuter kvar stod Isak Pettersson för en matchavgörande räddning då han tippade Ian Berminghams avslut till hörna.

Strax därefter var Jordan Larsson en stolpträff ifrån att utöka ledningen, men 2–0-målet skulle komma.

Kasper Larsen nådde högst på en hörna och nicken letade sig in i målet via en irländsk försvarare.

Retur nästa vecka

Den tillresta bortaklacken kunde jubla på nytt och segern var därefter aldrig hotad.

En bra kväll för de blågula klubblagen då Malmö tidigare under kvällen körde över nordirländska Ballymena United med hela 7–0.

Returen mellan Norrköping och St. Patricks spelas på Östgötaporten om en vecka.