Haalands nya målsuccé – tvåmålsskytt även från start

Publicerad 2020-02-01

På två inhopp och drygt 60 minuters fotboll hade Erling Braut Haaland, 19, gjort fem mål i Borussia Dortmund.

Nu har det norska underbarnet visat att han kan göra mål från start också.

19-åringen satte två av målen i 5–0-segern hemma mot Union Berlin.

Hattrick i sitt första inhopp i Borussia Dortmund.

Ytterligare två mål i hans andra inhopp.

Hur skulle det då gå för Erling Braut Haaland när han skulle göra sin första match från start i sin nya klubb?

Jo då, mål igen.

I den 18:e minuten slog norrmannen till med vänsterfoten efter en hörna, där och då hans sjätte på 77 spelade minuter. I hans tredje framträdande efter vinterflytten från Salzburg.

Tvåmålsskytt igen

Det målet var Dortmunds andra i matchen, efter att Jadon Sancho tidigare gjort 1–0.

Haaland skulle även hitta sitt andra i matchen senare när han satte 5–0 i minut 76, precis innan han byttes ut minuten efter.

Därmed har nu Haaland gjort sju mål på tre matcher.

”Naturligtvis nöjda”

Kul för Haaland, så klart – men desto mindre roligt för Sebastian Andersson och hans Union Berlin, som åkte på en brakförlust borta mot de gulsvarta.

– Vi vann med 5–0 och är naturligtvis nöjda, säger Dortmundtränaren Lucien Favre på presskonferensen efter matchen.

Haaland? Han menar att han fortfarande har mer att ge.

– Formen är inte riktigt där än, men det kommer, säger anfallaren till Viasat efter matchen.