Svingar mot Raiola efter missen

avEmil Eiman-Roslund

Publicerad:

Manchester United drog sig ur kampen om Erling Braut Haaland.

Ett beslut som irriterat supportrarna.

Men ett val klubben var tvungen att ta menar Ole Gunnar Solskjaer.

– Du kan inte ge agenter kontrollen, säger Unitedtränaren.

Manchester Uniteds tränare Ole Gunnar Solskjaer fick på en presskonferens försvara varför klubben inte värvade norske anfallstalangen Erling Braut Haaland, som stod för ett hattrick när han blev inbytt i debuten för sin nya klubb Borussia Dortmund, när de hade chansen.

– Det är viktigt att ha lite sunt förnuft. Det finns saker du måste ha kontroll över när du värvar spelare, man kan inte ge agenter kontrollen med utköpsklausuler och liknande saker, säger Ole Gunnar Solskjaer.

Foto: Clive Mason / Getty Images Europe
Ole Gunnar Solskjaer.

Haaland har Mino Raiola som agent, enligt uppgifter ska han ha krävt en utköpsklausul vid eventuell framtida försäljning där Raiola skulle fått andelar av försäljningssumman. Agenten har inte kommenterat dagens uttalande från Solskjaer, men har tidigare svarat på uppgifterna om varför Manchester United valde att dra sig ur.

– Jag vet inte om det här kommer från Manchester United. Men de försöker täcka upp för sin förlust. Det är märkligt och gör mig besviken, sade Raiola.

19-årige norrmannen värvades av Dortmund tidigare i januari efter att han gjort succé under hösten – på sex matcher gjorde han åtta mål för Salzburg i Champions League, och i den österrikiska ligan stod han för sexton mål på fjorton matcher.

Foto: Alexander Hassenstein / Getty Images Europe
Zlatan Ibrahimovic med agent Mino Raiola.
Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM