Kyle Walker (!) inbytt som målvakt för City

Uppdaterad 2019-11-07 | Publicerad 2019-11-06

Pep Guardiola förespråkar platsbyten och rörlighet över stora ytor.

Men till och med han måste varit lite orolig när han tvingades byta in ytterbacken Kyle Walker i mål (!) mot Atalanta.

– Om jag var frivillig? Det var väl lite både och, säger Walker efter att ha hållit nollan.

Manchester City såg ut att ha bortamötet mot Atalanta säkrat i första halvleks slutskede. Raheem Sterling hade gjort 1–0 tidigt efter ett drömanfall och i den 43:e minuten stegade Gabriel Jesus upp för att ta en straff.

Men brassen rullade bollen nästan en meter utanför stolpen i ett av de sämre strafförsöken man sett på länge.

Sen gick det utför för City.

I halvtid tvingades man byta ut målvakten Ederson mot Claudio Bravo efter skada. Bravo fick sedan släppa in det första avslutet mot sig när Mario Pasalic kvitterade i 49:e minuten.

Viktig räddning av ytterbacken

Bravo skulle gör ett avtryck till i matchen när han tog direkt rött kort i 81:a minuten efter en ful kapning på Atalantafriläge.

Utan målvakter kvar på bänken fick ytterbacken Kyle Walker hoppa in i målet. Efterföljande frisparken från 25 meter var stenhård men rakt på honom och därefter behövde Walker bara plocka ner ett inlägg innan City kunde stänga ner matchen helt och rädda ett 1–1-resultat.

– Om jag var frivillig? Det var väl lite både och. Jag försöker hetsa målvakterna en del på träning, men i dag lärde jag mig att man i bland måste ta två touch för att göra en räddning, säger Walker.

Poängen var också Atalantas första i Champions League-sammanhang.

I samma grupp bjöd mötet mellan Dinamo Zagreb och Sjaktar Donetsk på en galen avslutning där gästerna hämtade upp 1–3 till 3–3 långt in på övertiden. Det betyder det att Manchester City leder sin grupp med fem poäng före just de två lagen med två omgångar kvar.