”Klart jag vill spela”

Har Jansson petat Nilsson Lindelöf nu?

avJohan Flinck, Michael Wagner

Publicerad:
Uppdaterad:

NIZJNIJ NOVGOROD. Pontus Jansson eller Victor Nilsson Lindelöf bredvid Andreas Granqvist.

Det är frågan nu, ja.

Men framtiden tillhör Jansson och Nilsson Lindelöf.

– När Granen har klivit av så är det ”Vigge” och jag som spelar ihop, säger Jansson.

Just före avfärd till VM-arenan fick Pontus Jansson beskedet att han skulle starta i stället för sjuke Victor Nilsson Lindelöf.

Jansson gick in och gjorde en stormatch med tanke på förutsättningarna och att det var hans första mästerskapsmatch i karriären och blott andra tävlingslandskamp från start.

Foto: PONTUS ORRE / AFTONBLADET

– Det har inte varit en så lätt situation för mig i landslaget. Jag har varit tredje mittback, det har kvittat hur bra jag har varit så vet man att man är trea. Jag har varit tydlig sedan dag ett att om jag fick chansen så skulle jag ta den och det gjorde jag i dag. Jag har varit förberedd på det här sedan den 23 maj när vi samlades. Blir någon skadad ska jag vara redo, säger Jansson till Sportbladet.

Han led med sin febersjuke konkurrent i går.

– Vi har en väldigt bra relation och har haft det sedan dag ett. Det är en speciell relation där vi konkurrerar om samma position. Förhoppningsvis i framtiden, när Granen har klivit av, så är det ”Vigge” och jag som spelar ihop, säger Jansson.

”Blir vi vinnare på”

Assisterande förbundskaptenen Peter Wettergren:

– Det som är vår fördel när något sådant händer är att vi går runt på alla mittbackar på träning. Det blir vi vinnare på i ett sånt här läge två timmar före matchen. Pontus vet exakt vad han ska göra, där är man inte orolig.

Victor Nilsson Lindelöf fick kasta in handduken på grund av feber. Blir det inte värre så är chansen stor att hinner bli frisk till matchen mot Tyskland på lördag.

I så fall är frågan vem Janne Andersson väljer som mittback bredvid Andreas Granqvist.

Foto: Peter Wixtröm / AFTONBLADET

Svårt ta bort dig nu, Pontus?

– Du får fråga Janne, ler Jansson.

Skulle du bli besviken om du petas mot Tyskland?

– Jamen, klart att jag vill spela. Nu gjorde jag det bra i dag. Jag var stolt och rörd över min insats i dag. Vi får se hur det blir de kommande dagarna, med Vigge och så.

Granqvist om valet

Spelar det någon roll vem du spelar ihop med, Andreas Granqvist?

– Jag har spelat med Vigge i nio kvalmatcher och två playoff-matcher. Men Pontus gjorde det väldigt, väldigt bra i dag. Det är upp till förbundskaptenen hur han vill gå vidare. Vi vet inte hur Vigge mår om två, tre dagar, säger lagkaptenen.

Vi frågade Wettergren om vem som ska starta mot Tyskland.

– Det jag tänker på nu är hur vi ska lägga upp det taktiska på träningarna inför matchen mot Tyskland. Vem som spelar har vi några dagar på oss att bestämma, säger han.

Lördag 20.00: Sverige-Tyskland direkt i TV 4.


LÄS MER: Stor guide till VM – lag för lag
LÄS MER: Alla artiklar om fotbolls-VM
LÄS MER: VM i tv – så sänds matcherna
LÄS MER: Alla trupper – spelare för spelare
LÄS MER: Resultat i fotbolls-VM – live och tabeller

Publicerad: