Försvarsspelet fällde Roma i derbyt – ny kritik mot Olsen

Uppdaterad 2019-03-03 | Publicerad 2019-03-02

Roma saknade sin försvarsstjärna Kostas Manolas och Robin Olsen fick åter kritik mellan stolparna.

Lazio tog en tung 3–0-seger i Romderbyt.

Båda lagen i Romderbyt kom med tunga skadeavbräck inför avspark.

Hos Lazio startade inte fjolårsskyttekungen Ciro Immobile, men anfallaren fanns med på bänken. I Romas saknades magsjuke mittbacksstjärnan, greken Kostas Manolas.

Saknaden av Manolas märktes tydligt hos Roma där vikarien Juan Jesus tidigt hamnade i bekymmer.

Efter 12 minuters spel sprang Immobile-vikarien hos Lazio, Felipe Caicedo, enkelt förbi Jesus på fin passning från Joaqin Correa. Caicedo rundade utrusande Robin Olsen och rullade in 1–0 i tomt mål.

Svensken var med rätta mycket irriterad på sitt ihåliga uteförsvar efter målet.

Tabellfemman Roma, sex poäng före Lazio närmast efter i tabellen, hade svårt att få i gång anfallsspelet och skapade få heta chanser. Edin Dzeko försökte men det dröjde i praktiken till en bra bit in i andra halvlek innan Roma på allvar närmade sig en kvittering.

Fick straff

Alessandro Florenzi hade ett rykande, vobblande skott som tvingade Laziomålvakten Thoma Strakosha till en akrobatisk räddning.

Några minuter senare fick inhopparen Javier Pastore jätteläge nära mål efter en hörna som Lazioförsvaret inte fick undan, men sköt utanför.

Immobile kom in på planen och satte tidigt en bra djupledspassning till Correa, som löpte ifrån det stabbiga Romaförsvaret, fälldes av Federico Fazio med straff som följd.

Straffen från Ciro Immobile i 73:e minuten var Olsen nära att rädda, men bollen gick in och innebar Laziostjärnans 12:e mål för säsongen.

Med en minut kvar av ordinarie speltid sågade sig Lazio på nytt förbi ett passivt Roma försvar. Danilo Cataldi avslutade med ett direktskott i farten som Olsen hade fingertopparna på.

– Där ska Olsen göra en bättre insats. Han borde kunna få båda händerna på skottet så att han kan styra bort skottet, säger Strives engelske kommentator.

Möter Porto i CL

Efter en period med bra resultat var derbyförlusten mot ärkerivalen Lazio tung för Roma. På tilläggstid åkte dessutom Aleksandar Kolarov på ett andra gult kort, mycket tveksamt, och blev utvisad.

Underbarnet Nicolo Zaniolo klev också av i förtid med skadebekymmer.

På onsdag möter Roma Porto på bortaplan i Champions League (2–1 från första mötet för Roma).

Då behöver Robin Olsens lag få tillbaka Manolas i mittförsvaret för att få ordning på en defensiv, inkluderat lagets svenska landslagsmålvakt, som just nu uppträder allt annat än stabilt.

I betygen efter matchen klarar sig Robin Olsen undan hyfsat. Hos ForzaRoma får svensken 4,5 i betyg på den tiogradiga skalan där mittbackarna Fazio (2 i betyg) och Jesus (3) sågas rejält.

Calciomercato ger svensken en 5:a på motsvarande skala och även här är det mittbacksduon Fazio (3) och Jesus (4) som får de lägsta betygen.

Alla matcher i Serie A och La Liga sänds på strivesport.com (79 kr/månaden)