Minuter från fiasko – då kom vändningen

Publicerad 2015-06-01

De var tre minuter från att åka ur Bundesliga för första gången någonsin.

Då kvitterade Hamburg, tog matchen till förlängning och avgjorde efter stor dramatik.

– Vilken lättnad. Vi gav aldrig upp, säger hjälten Nicolai Müller.

Hamburg har haft en blytung säsong i Bundesliga och var nära att trilla ur den tyska högsta ligan för första gången sedan den startade för 52 år sedan. Men efter en seger i sista omgången fick laget en kvalplats för att säkra kontraktet.

Det första mötet mot Karlsruhe på hemmaplan slutade 1-1 och Hamburg var piskat att göra mål i returen på bortaplan.

Hamburg växlade upp något i den andra halvleken och hade en farlig nick med kvarten kvar. Men kort senare tog Karlsruhe ledningen.

Brände jättelägen

Hamburg behövde 1-1 för att ta matchen till förlängning.

Och det saknades inte lägen. Först prickade laget stolpen och på returen blev det ett nytt jätteläge som dock missades.

Kort senare hade Hamburg en nick som räddades på mållinjen. Trycket fortsatte, men bollen ville inte in.

Förrän i den första stopptidsminuten.

Hamburg fick frispark precis utanför straffområdet och Marcelo Diaz placerade iskallt in bollen och tog matchen till förlängning.

Dramat såg ut att avgöras på straffar. Men med fem minuter kvar av förlängningen kunde Nicolai Müller sätta 2-1. Karlsruhe fick en hårt dömd straff med sekunder kvar av förlängningen, men missade.

”Galen match”

Det hade dock inte räckt för Karlsruhe som behövde göra två mål för avancemang. I stället är det Hamburg som säkrar kontraktet.

– Vilken lättnad. Vi gav aldrig upp. Vi är fortfarande i Bundesliga, säger Müller till AP.