Guidetti om Fischers tal: ”Jag är feminist”

avPelle Strandman, Per Bohman

Publicerad:
Uppdaterad:

John Guidetti kände sig inte träffad av Nilla Fischers tal.

Han gillade det.

– Det var ett bra tal. Hon försöker förmedla sitt budskap och sina känslor. Jag är feminist och tror på allas lika värde, säger han.

Vinnaren av Diamantbollen, Nilla Fischer, höll ett brandtal på Fotbollsgalan om jämställdhet inom sporten. Herrlandslaget uppskattade hennes tal, men somliga spelare kände sig samtidigt lite träffade av innehållet.

– Jag står också för jämställdhet. Jag har två döttrar och en fru. Jag vill att de ska ha alla möjligheter att syssla med vad de vill. Det blir lite orättvist när man drar alla över en kam. Vi har gjort vårt (i herrlandslaget). Vi skrev på ett nytt landslagsavtal och där vi gick ner rejält i ersättning, sa kaptenen Andreas Granqvist som liksom flera andra spelare kände att talet angrep män i allmänhet.

”Respekterar fullt ut”

Lagkamraten John Guidetti lyssnade också på talet.

– Det var ett bra tal. Hon försöker förmedla sitt budskap och sina känslor. Hon har rätt att göra det och säga vad hon säger. Jag respekterar det fullt ut och stort grattis till priset (Diamantbollen), säger anfallaren.

26-åringen kände inte att Fischers tal var riktat mot spelarna i herrlandslaget.

– Jag kände mig inte träffad. Jag är feminist och tror på allas lika värde.

”Ska kännas nice för alla”

Herrarna menar också att de aktivt sänkt sina avtal för att damerna ska få bättre ersättning i samband landslagsspel – vilket förbundet menar inte stämmer. Guidetti säger följande i frågan:

– Jag har hört det där om avtalen och sådär. Jag vet att vi gjort så att det ska kännas nice (för alla), men mer vet jag inte. Jag försöker fokusera på fotbollen nu och så får de i laget som pratar med förbundet göra det.

Somliga spelare tycker att de har fått oförtjänt kritik?

– Njae. Klart man kan kännas så ibland. För vi har ju jobbat för att det ska vara så bra som möjligt för allihopa. Jag vet inte vad jag kan säga mer än så, avslutar Guidetti.

Publicerad: