Äntligen Malmö!

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-07-27

En målvaktstavla och en påpasslig talang var vad som krävdes för att Malmö FF äntligen skulle inkassera tre poäng. Det blev 3–0 borta mot Halmstad BK, första segern sedan 10 maj.

HBK och MFF spelade 0–0 senast på Swedbank stadion i Malmö. För hårt prövade MFF-tränaren Roland Nilsson var kvällens triumf ett skönt andrum. Klubben hade bara noterat en seger på sina 13 senaste matcher, ett katastrofalt facit.

Dahlin glänste

Den första halvleken slutade mållös. Precis som tidigare skapade MFF flera chanser som laget inte lyckades förvalta. I andra halvleken var det snudd på 1–0 till Halmstad när Tim Sparv drog på från 25 meter. För kvällen utmärkte nyförvärvet Johan Dahlin tvingades sträcka ut i sin fulla längd för att hindra en HBK-ledning.

Istället kunde MFF i 67:e minuten göra 1–0 via ett bjudmål från Halmstad. Målvakten Magnus Bahne sjabblade och unge Jiloan Hamad var påpassligt framme och stal bollen. Hamad, 18 år, visade redan i förra matchen att han vet var målet är beläget. Ikväll hittade han alltså rätt.

Prakträddning

En snärtig nick från Emir Kujovic hade så när grusat bortalagets glädje bara några minuter senare. Återigen svarade dock Dahlin för en prakträddning.

I slutet kom istället först 2–0 och därefter 3–0 för gästerna. Båda fullträffarna signerade inhopparen Agon Mehmeti, 20.
– Ett problem vi haft är att vi (på topp) inte fått de rätta bollarna, nu fick vi det. Det betyder väldigt mycket det här, väldigt skönt. Nu släpper det, säger Mehmeti om fortsättningen.