Brasilien tappade 2–0 till 2–3 efter ett omdiskuterat självmål.

Efteråt rasar storstjärnan Marta mot VAR.

– Jag vill ha sönder det där systemet, säger hon.

Det började så bra för Brasilien...

Storstjärnan Marta – som missade öppningsmatchen mot Jamaica på grund av skadekänningar – var tillbaka i spel och blev målskytt direkt.

I den 27:e minuten satte hon 1–0 från straffpunkten. Det var Martas 16:e VM-mål och därmed tangerar hon Miroslav Kloses rekord i antal gjorda mål i VM-sammanhang.

Tio minuter senare satte Cristiane 2–0 till Brasilien.

Sen kom kollapsen.

Australien hämtade i kapp till 2–2 efter mål av Caitlin Foord och Chloe Logarzo – och i den 66:e minuten fullbordades vändningen till 3–2 efter ett dråpligt självmål av Brasiliens Monica.

Videogranskades

Kruxet: Australiens Sam Kerr befann sig i tydlig offsideposition när bollen slogs. Men domaren valde alltså – efter videogranskning – att godkänna målet.

I regelboken står att en spelare som befinner sig i offsideposition inte ska bestraffas såvida hen inte:

• Nuddar bollen.
  • Förhindrar motståndaren från att spela på bollen genom att skymma sikten eller aktivt utmana om bollen.

Det tyckte inte domaren att Sam Kerr gjorde. Därför godkändes målet.

Marta rasar

Efteråt var de brasilianska spelarna rasande.

Inte bara för att 3–2-målet godkändes utan även för att de ansog sig berövade på en straff i slutminuterna.

– Om VAR ska finnas måste det vara rättvist åt båda hålla. I dag är det vi som blir straffade, säger hon.