London Calling: Dagens nyhetssvep från den engelska fotbollsvärlden

Publicerad 2019-10-23

LONDON. Mario Mandzukic sägs närma sig Manchester United och Raheem Sterling petar ner Cristiano Ronaldo.

Här är dagens nyhetssvep från den engelska fotbollsvärlden.

DAGENS SILLY

”Det är sorgligt att se”, sa Daley Blind om sin gamla klubb Manchester United samtidigt som han hyllade Ajax kommande motståndare, Chelsea. Efter 1–1 mot Liverpool blåser det en aning mer positiva vindar på Old Trafford men Ole Gunnar Solskjaer hoppas nog på en och annan värvning redan i januari.

Kanske blir Mario Mandzukic den första. United försökte värva kroaten redan i somras men avskräcktes av hans höga lönekrav. The Sun (som tidigare har visat sig ha bra ingångar i just Manchester United) skriver att anfallaren i nuläget tjänar runt 3,7 miljoner kronor i veckan i Juventus. Han sägs dock vara öppen för att halvera den summan och således möta Uniteds krav.

DAGENS SNABBASTE

Raheem Sterlings tre mål innebar dels att Manchester City tog en bekväm seger mot Atalanta (5–1). Dessutom gjorde han sitt hattrick på elva minuter och tolv sekunder, vilket är det tredje snabbaste någonsin i Champions Leagues historia. Bafetimi Gomis toppar fortfarande listan efter sina tre mål i Lyon–Dinamo Zagreb 2011 (på under åtta minuter). Sedan får man gå ända tillbaka till Blackburns glansdagar för att hitta tvåan, Mike Newell mot Rosenborg 1995 (nio minuter). Den som Sterling petar ner är ingen mindre än Cristiano Ronaldo vars hattrick mot Malmö 2015 också klockades in på runt elva minuter.

”Han (Sterling) är bland de fem bästa i världen”, sa Rio Ferdinand i BT:s studio efter matchen.

DAGENS MESTE

Tottenham tog en välbehövlig seger hemma mot Röda Stjärnan under gårdagen (5–0). Harry Kane har nu gjort 16 mål på 17 gruppspelsmatcher i Champions League. Endast Robert Lewandowski och Lionel Messi har gjort fler (21 respektive 19 mål) sedan Kanes debut 2016.

DAGENS CITAT

”Det är bara så här jag ser ut”, Frank Lampard på frågan varför han ser så rädd ut inför mötet med Ajax. Chelsea-managern åkte visserligen till Nederländerna med Emerson i truppen men får klara sig utan mittfältarna N’Golo Kanté och Ross Barkley som är fortsatt skadade.

DAGENS SÅGNING

Slaven Bilic var knappast nöjd med sitt West Bromwich under gårdagen. Det blev till slut 2–2 mot bottenlaget Barnsley men resultatet innebär att tabellavståndet till Leeds minskar. ”Vi förhastade oss, försökte spela sexig fotboll”, suckar Bilic. ”Det är inte basket där man kan göra trepoängare. Lugna ner er, tänkte jag”.

Tips: Se expertens bästa tips inför Stryktipset lördag