Neymars jättehån mot PSG

avEmil Eiman-Roslund

Han har inte dykt upp till Paris Saint-Germains försäsong.

Och nu hånar Neymar sin klubb.

– Har aldrig känt något liknande efter krossen mot PSG, säger brassestjärnan.

Neymar verkar göra det mesta han kan för att få till en flytt från PSG. Det senaste är att han i en fråga-svar-intervju häller grova saltkorn i Parisklubbens sår och hyllar Barcelona som det ryktas frenetiskt om att han kommer och vill återvända till.

”Bästa minnet”

– Mitt bästa minne som fotbollsspelare? När vi, Barcelona, vann mot PSG i Champions League, säger Neymar till Oh My Goal.

27-åringen syftar på det som är turneringens största upphämtning genom tiderna. 2017 förlorade Barça första mötet i åttondelsfinalen med 0–4 på Parc des Princes, men efter en galning vändning på Camp Nou där Sergi Roberto satte 6–1 i den femte tilläggsminuten tog Barcelona sig mirakulöst vidare till kvartsfinal.

”Aldrig känt något liknande”

– Det jag kände när vi gjorde det sjätte målet, jag har aldrig känt något liknande. Det var helt otroligt, sedan i omklädningsrummet var alla helt galna efteråt. Jag tror att det för alla var den mest positiva känslan, säger Neymar som är kvar i Sydamerika.

Detta säger han alltså veckan efter han gjorde klubben rasande när han inte fanns på plats vid återsamlingen den åttonde juli, även om Neymars pappa hävdar att han ska vara på plats måndag den femtonde juli.