Spurs klart för semifinal – slog ut City

Uppdaterad 2019-04-18 | Publicerad 2019-04-17

Manchester City såg ut att vända superdramat mot Tottenham i slutminuterna.

Men efter videogranskning dömdes målet bort för offside och Spurs är vidare till Champions League-semi mot Ajax.

”Gud, jag älskar er killar” skriver fotskadade Harry Kane på Twitter.

Tottenham hade med sig 1–0 från den första kvartsfinalen i Champions League förra veckan. Returen rivstartade med fem mål på 21 minuter, vilket var ett nytt rekord i Champions Leagues historia.

Styrde in med höften

Ändå blev andra halvlek ännu mer dramatisk. Sergio Agüero satte en sträckt vrist till 4–2, vilket för första gången förde upp City i ledning i dubbelmötet.

Tottenham replikerade genom Fernando Llorente, som med höften styrde in 4–3. City vinkade för hands, men efter videogranskning godkändes det.

Om det var över?

Verkligen inte. Med två minuter kvar av tilläggstiden vände spelet och Agüero spelade till Raheem Sterling som satte 5–3. Vild glädje utbröt – i några sekunder. Efter en ny videogranskning konstaterades att Agüero varit offside.

”En berg- och dalbana”

4–3 stod sig matchen ut, vilket gav 4–4 totalt och avancemang för Tottenham på fler gjorda bortamål. Spurs möter därmed skrällaget Ajax i semifinal.

Hemma från tv-soffan publicerade fotskadade stjärnan Harry Kane en video där han jublade och bedyrade sin kärlek till lagkamraterna. De var precis lika ystra.

– Jag är den lyckligaste killen på planeten eftersom det där målet dömdes bort. Hela matchen var en berg- och dalbana: mål, mål, mål, mål och drama. Det var en rolig match att spela, sa Christian Eriksen.

– Jag har aldrig spelat en sådan match. Vi är väldigt stolta. Det är en otrolig kväll. Ibland är VAR irriterande, i dag är det... ”tack – bra beslut”, sa Son Heung-min.

Citys tränare Pep Guardiola lät aningen bitter efter uttåget.

– Vårt mål var offside och det är grymt. Men Llorentes var hands. Kanske såg inte domaren rätt bild, för från en annan vinkel är det hands.

Fernandinho var mer tystlåten. Enligt Daily Mirrors Simon Mullock sa City-spelaren bara två ord som knappast behöver översättning: