Uppdaterad 2019-05-16 | Publicerad 2019-05-15

Häcken tog tredje segern på de fyra senaste matcherna.

Ahmed Yasin blev stor matchhjälte när han satte dit matchens enda mål.

Häcken har fått upp farten på sin säsong. Med två segrar och ett kryss ställdes de under onsdagen mot formstarka Kalmar FF – som inte hade förlorat sedan premiären.

Matchen inleddes avvaktande av båda lagen. Häcken pressade på men kom aldrig till de heta målchanserna. Första halvleken slutade mållös.

I den andra halvleken kom hemmalaget nära flera gånger, bland annat genom ett stolpskott. Bortalaget skrek på straff efter en vårdslös tackling på Måns Söderqvist men domaren friade.

Första målet för säsongen

Men ledningsmålet skulle komma.

Alexander Jeremejeff fick bollen i straffområdet, vände sig och sköt men i stolpen. Bollen studsade ut till Ahmed Yasin som enkelt petade in 1-0-målet – hans första mål den här säsongen.

Kalmar lyckades aldrig resa sig och matchen slutade 1-0.

– Det var skönt att komma in. Jag vet att jag är bra och kan bidra. Jag tycker att jag hade en chans på slutet så hade jag satt den så hade det varit prefekt, säger inbytte Mervan Çelik i C more.

Det var KFF:s första förlust sedan premiären (Sirius 0-2). För Häckens del var det tredje segern på fyra matcher. Nu ligger de på andraplatsen i tabellen, en poäng bakom MFF, som har en match mindre spelad.