Gav en slängkyss och assisterade till två mål

Uruguay stämplade Neymar som filmare inför matchen.

Och superstjärnan hamnade återigen i centrum – med filmningar, assist och hånfulla slägnkyssar.

Men superstjärnan slår ifrån sig kritiken.

–  Alla med en mun kan säga vad han vill. Det kommer inte att såra mig, säger superstjärnan.

Segern satt hårt inne för Brasilien i Belo Horizonte.

Ett tappert Uruguay höll hemmalaget stången och var väl så bra som storfavoriterna.

Men i den 86:e minuten kunde Paulinho, 24, avgöra för Brasilien. Ändå var det Neymar som återigen spelade den stora huvudrollen.

I situationen som föranledde målet var Uruguays Àlvaro González utanför planen, på väg att bli utbytt till förmån för Walter Gargano. Men först gick han förbi Neymar, som stod vid hörnflaggan, och viskade något. Den unge storstjärnan såg förbannad ut, sa något tillbaka – och skickade snabbt en provocerande slängkyss med adress till González.

Slog hörnan som gav segern

Kort därefter slog han en perfekt hörna som Paulinho nådde högst på, och skickade Brasilien till final i Confederations Cup.

Neymar var i fokus redan inför matchen då Uruguays lagkapten Diego Lugano varnade för stjärnans filmningar.

– Neymar kan fejka en frispark, så vi måste vara mycket uppmärksamma så att ingen luras av hans förmågor, sa PSG-backen.

Och i onsdagens match fick han fog för sin kritik.

I slutet av matchen rullade Neymar runt i gräset och tog sig för ansiktet i en situation som inte såg så allvarlig ut och Uruguay-spelarna visade stor irritation.

Efter matchen slog Neymar ifrån sig.

–  Alla med en mun kan säga vad han vill. Det kommer inte att såra mig. Det enda som betyder något för mig är att hjälpa mina lagkamrater och att mitt lag vinner, säger stjärnan enligt goal.com och fick stöd från sin anfallskollega Fred.

– Uruguayanerna snackade mycket före matchen. Någon attackerade Neymar. Vi slog dem på planen och det är vårt svar, säger han.

Uruguay inledde bäst

Uruguay började matchen starkt och Brasiliens försvar var hårt ansatt.

I den tolfte minuten visade Chelsea-backen David Luiz upp sin oberäkneliga sida. På ett alldeles för hårdhänt vis satte den hårfagre backen stopp på Diego Lugano när uruguayanen försökte nicka in en hörna.

En solklar straff och Uruguay fick ett ypperlig läge att sätta press på Brasilien. Varken Luis Suárez eller Edison Cavani fick förtroendet att lägga straffen, i stället stegade veteranen Diego Forlán fram.

Straffen var någorlunda välplacerad men alldeles för lös. Julio César dök åt rätt håll och tippade bollen till hörna.

Fred – alltid iskall

Brasilien spelade upp sig och tog ledningen ett par minuter innan halvtid. Skickligt styrde Neymar fram bollen till alltid lika iskalle Fred som med en sällsynt felträff sköt in 1-0.

Uruguay kvitterade omgående i den andra halvleken.

Hemmalagets mittbackar, Luiz och Thiago Silva, spelade pojkfotboll i det egna straffområdet och lyckades inte rensa undan bollen. Då högg Edison Cavani direkt och placerade distinkt in lädret vid den bortre stolpen.

Den andra halvleken blev en spännande historia innan Paulinho kunde nicka in segermålet för Brasilien i den 86:e minuten.