Liverpool drygar ut ledningen i Premier League

Liverpool besegrade Newcastle med 4–0.

Samtidigt föll Manchester City tungt med 1–2 mot Leicester.

Därmed utökar Liverpool ledningen i tabellen till sex poäng.

Redan ett fåtal omgångar in såg det ut som att det skulle bli Liverpool och Manchester City som gör upp om ligatiteln.

Med endast en match kvar att spela under 2018 leder Liverpool, som körde över Newcastle med 4–0, sju poäng före City.

Anledningen är att Pep Guardiolas manskap föll tungt med 1–2 mot Leicester på King Power Stadium. Bernardo Silva skickade in ledningen, men Albrighton kvitterade snabbt innan Ricardo Pereira slog in segermålet i den 81:e minuten.

– Vi får bara acceptera det, men vi måste inse att vi behöver jobba betydligt hårdare för att få till ett bra resultat snabbt och på så sätt återfå vårt självförtroende, säger Guardiola.

Lovren inledde målskyttet

På Anfield var det mittbacken Dejan Lovren som dundrade in 1–0 mot Newcastle på en hörna. I den andra halvleken fick sedan Mohamed Salah med sig en straff som han själv förvaltade till 2–0. Därmed kliver egyptiern upp i delad skytteligaledning tillsammans med Pierre-Emerick Aubameyang och Harry Kane.

Xherdan Shaqiri och inhopparen Fabinho drygade sedan ut siffrorna med var sitt mål som innebar 4–0. Nu väntar Arsenal i nästa match för Liverpool som än så länge är obesegrade i ligan.

– Vi hade ingen aning om Manchester Citys resultat förrän efter matchen, säger Jürgen Klopp.

– Hade jag varit dem hade jag tänkt att det bara skiljer fyra poäng, eftersom vi snart möts. Nu gäller det bara för oss att fortsätta prestera och upprätthålla den här nivån. Den är bra just nu, men det är allt. Tottenham flyger – de hade en tuff sommar men gör väldigt bra ifrån sig nu.

Tottenham tog storseger

Ja, Tottenham hade sannerligen en trevlig eftermiddag på Wembley. 5–0 slutade mötet med Bournemouth efter två mål av Heung-Min Son och ett vardera av Christian Eriksen, Harry Kane och Lucas Moura.

Därmed kliver Spurs upp som tvåa bakom Liverpool, sex poäng efter.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se