AIK-bossen släpper bok: ”Ljugit och bedragit”

Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN

avPer Bohman

FOTBOLL

Johan Segui var förtroendevald i över 12 år.

Nu släpper han en bok om tiden i AIK.

Precis som alla andra har jag både ljugit och bedragit”, skriver han i ett pressmeddelande.

Johan Segui var talespersonen för Hells Angeles som blev ledamot, vice ordförande och ordförande i AIK. Tiden präglades av både framgångar och kontroverser. Nu talar Segui ut om tiden i AIK i en ny bok.

Jag försöker inte framstå som något helgon, för det är jag verkligen inte. Precis som alla andra har jag både ljugit och bedragit”, skriver han i ett pressmeddelande och fortsätter:

Även om man inte åker dit när man ljuger och bedrar så är alltid den egna vetskapen om den egna handlingen faktiskt värre än att om någon annan känner till den. Egna vetskapen, kriget med mig själv, är det som är värst.”

”En del saker vill jag glömma”

Segui berättar också om de många åren i det kriminella gänget Hells Angeles.

Det här är min chans att skriva vad jag vill ha sagt, framför allt gällande åren i AIK men jag berättar också om min uppväxt på Södermalm, tiden i Black Army och mina år med västen på i Hells Angels. Allt kommer inte att stå här i den här boken. En del saker för att jag glömt, eller vill glömma. Vissa händelser har jag skalat bort av ren självbevarelsedrift då jag varken kan eller vill dela med mig av dem”.

Boken, som ges ut av Idrottsförlaget, släpps i slutet av september.

De har gjort flest säsonger i Allsvenskan 00:22
ARTIKELN HANDLAR OM