AIK tappade 2-0 till 2-2 i derbyt.

Det gör att klubben är nio poäng efter serieledaren IFK Göteborg efter en tredjedel av allsvenskan.

AIK Fotboll

Det såg lovande ut för AIK i halvtid.

Nils-Eric Johansson petade in 1-0 efter en hörna i början av halvleken och strax före paus utökade laget.

Haukur Heidar Hauksson hittade enkelt fram med en passning till Mohamed Bangura som enkelt vände upp i straffområdet och tryckte in 2-0.

Men Kerim Mrabti stal showen i andra halvlek.

Mrabti blev tvåmålsskytt

I den 54:e minuten reducerade han till 2-1 och i den 83:e minuten utjämnade han till 2-2.

Det betyder att AIK har 16 poäng i allsvenskan efter tio omgångar, nio poäng färre än serieledaren IFK Göteborg.

– Durgården hade en bättre andrahalvlek än deras första, vi hade en bättre första än vår andra. Vi har lite lägen, men 2-2-målet var en djupboll och sedan har han ett fritt skottläge. Det kändes enkelt från vår sida, säger Andreas Alm till C More.

– Vi förlorade två poäng och Djurgården förlorade två poäng. Det är aldrig bra.

Enligt uppgifter till SVT:s Chris Härenstam ska AIK ha träffat Rikard Norling i helgen.