Hamnade direkt i brygga mot Varberg efter försvarstabbe

Thomas Drage (mitten) gratuleras efter sitt 2-0-mål.

Återkomsten i superettan blev inte mycket roligare.

I premiären borta mot Varberg blev det förlust efter en försvarstabbe.

Med endast två segrar på 30 omgångar och endast 15 insamlade poäng blev Åtvidaberg solklar jumbo i allsvenskan förra året.

Nu är laget tillbaka i superettan men det blev allt annat än en smakstart för tränare Roar Hansens manskap.

Borta mot Varberg var det direkt hemmalaget som tog kommandot på Påskbergsvallen. 1–0 kom i den 22:a minuten av Thomas Boakye som snyggt satte bollen från straffområdeslinjen hårt vid ena stolproten.

Utökad ledning efter försvarsmiss

2–0 kom bara nio minuter senare och det genom en bjudning av Åtvidabergs mittback Sebastian Ramhorn. Mittbacken försökte in i det sista hålla undan framåtstormande Thomas Drage från en långboll, men petade ändå till bollen i sista stund och fintade därmed bort sin egen målvakt Gustav Jansson.

Bollen hamnade fri framför fötterna på Drage som bara kunde rulla in den i öppet mål.

I andra halvlek ryckte Åtvidaberg upp sig och lyckades få in en reducering. Detta efter ett riktigt vacker avslut från Mahmoud  Eid som hittade krysset med vänstern.

Alla tre poäng hamnade dock hos Varberg, till tränare Jörgen Wålemarks stora glädje.

– Jag är glad att vi kan göra en så bra första halvlek. Det är svårspelat där ute med vinden men vi gör det på ett bra sätt, säger han i en intervju med TV4 Sport.